Gazete Vatan Logo

İnceleme: 2013 model BMW M5

BMW''nin yeni bombası: BMW M5

Artılar: Yol tutuşu ve aktif sürüşü ile tavşana benzetilen yeni BMW modeli, motorun sağladığı güçle de sürücüye mükemmel bir kontrol sağlamaktadır.

Eksiler: M5 ''in bazı sistemlerini kontrol etmek gereksiz bir kalabalık ve karışıklığa sahip. Ayrıca yakıt konusunda da obur bir araç olduğunu belirtmekte fayda var.

BMW 2013 M5''in güç düğmesine basarak incelememize başlayalım. BMW navigasyon sistemlerine ve uygulamalarına önem vermiş görünüyor. Devir tam anlamıyla mobil devri, dolayısıyla araçlar da buna ayak uydurmak zorunda diyebiliriz.



Araçtaki konfor modu sayesinde sensörler sayesinde iyi bir deneyim ve rahat bir kullanım sunuyor. BMW''nin marka olarak da kalitesinden bahsetmeye gerek yok. Ancak bu model için konuşurken, öncelikle bu aracın gündelik kullanıma çok uygun olmadığını görüyoruz. Çift turbo motor 4.4 litre V8 kapasiteye sahip. Trafikte bu araçlar çok mutlu olmayabilirsiniz. Çünkü araç motor kapasitesi nedeniyle gerçekten hızlı kullanıma daha yatgın olduğunu belli ediyor.



Araç kabinindeki rahatlık konusunda herhangi bir kuşkunuz olmasın. Aracın devir daimi 600 dakikada bir gerçekleşiyor. 560 beygir gücünde çalışan motor neredeyse hiç denebilecek kadar bir sese sahip.



Öncelikle 2013 model M5 spor araba düşünenler için uygun bir seçenek değil. BMW M5''te genel olarak teknolojiye ağırlık vermiş. M5''in en az Nissan GT-R kadar teknolojik bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Teknolojik bir araç olması nedeniyle de karmaşık bir yapısı var.


Son modellerde de gördüğümüz gibi araç uzun trafik lambaları sırasında motoru kısa bir süreliğine kapatarak yakıt tasarrufu sağlıyor. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi güçlü motoru yakıt bakımından obur bir cihaz.



iDrive teknolojisi BMW''lerle geliyor. iDrive navigasyon sistemleri ve BMW''nin kullanımı konusunda size yardımcı olacak bir asistan sunuyor. Facebook, Twitter, Pandora ve diğer uygulamalar ile online işlevsel görevler üstlenebiliyor. Aracın Amerika satış fiyatı ise 89.900$ olarak satışa çıkarılıyor.

2013 model BMW M5 fotoğrafları için Galeriye göz atın!


KAYNAK : Teknolojioku.com - İnceleme: 2013 model BMW M5

Haberin Devamı