Gazete Vatan Logo

İnceleme - HTC Droid DNA

HTC''nin yeni bombasını yakından tanıyın

DNA''nın ilk göze çarpan özelliği güçlü Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi oluyor. Daha önce de LG''nin amiral gemisi Nexus 4 ile karşılaştırmasına sitemizde yer vermiştik. Droid DNA 5 inç 1080 p ekran ile geliyor. 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci ve 2GB RAM''e sahip. DROID DNA HTC Sense 4+ ara yüzünü kullanıyor.

HTC''nin hem yeni amiral gemisi hem de yeni phablet''i olarak Türkiye''de de satışa çıkması bekleniyor. Full HD ekran, 4G LTE sistemi, dört çekirdekli S4 Pro çip set ve daha bir çok özelliğe sahip. Android telefonların yeni rakibi Windows Phone telefonlar oldu. HTC''nin bu büyük ekranlı telefonuna şimdi yakından bakalım.



141x70.5x9.73 boyutlarına sahip ekranın sağ kısmını kırmızı çizgisiyle farklı bir tasarım karşılıyor. Zaten HTC''nin kırmızı çizgilerine alışmış durumdayız diyebiliriz. Daha az başarılı fiziksel tuşlar ve üst kısmına tek elle zor ulaşabileceğiniz ekran büyüklüğü bazı dezavantajları arasında yer alıyor.



Arka kısımda LED flaşa sahip kamera bulunuyor. 8 mega piksel kamera f/2.0 28mm lensler ve 1080p Full HD video kayıt kapasitesine sahip. HTC One X+ ile benzer yazılıma sahip olup ImageChip''i kullanıyor. Ön kamera da 2.1 mega piksel 88 derece açıya sahip.



Beats Audio HTC hayranlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hoparlörlerdeki ses kalitesi de oldukça iyi diyebiliriz. Wireless bağlantısı ve 4G network sistemi CDMA EVDO Rev A modeline sahip. Bunlara ek olarak Wifi ve Bluetooth 4.0, NFC ve wireless şarj desteğine sahip.



16 GB dahili hafızanın 11 GB''ı tamamen kullanıcıların kullanımına sunulmuş durumda. Mikro SD kart girişi 64 GB''a kadar genişletilebilir hafıza sunuyor. 5 inç 1080p Super LCD 3 panel akıllı telefonun marketinin en büyük ekranı diyemeyiz fakat yine de büyük ekranlı tablet-telefonlar arasında yer alıyor. 1920x1080 piksel çözünürlük ve 440ppi piksel yoğunluğuna sahiptir.


Resim ve yazıların ekrana yansıması kaliteli sonuç veriyor ve bunların yanı sıra metinler keskin görünüme sahip. Android 4.1''in sunduğu tüm avantajları bulunduruyor. Örneğin Google Now gibi servislerin kullanımına imkan sağlıyor. Batarya özelliklerine değinecek olursak, 2020 mAh bataryaya sahip olması kullanıcıların hayal kırıklığına uğradığı noktalardan biri diyebiliriz.




Kamera Örnekleri:










Kameradan alınmış örnek görüntü:







KAYNAK : Teknolojioku.com - İnceleme - HTC Droid DNA

Haberin Devamı