Gazete Vatan Logo

İnce’ye Pensilvanya yanıtı: İspat et!

Muharrem İnce’nin “Erdoğan 2001’de partiyi kurarken Fethullah Gülen’i ziyaret etti” iddiasına Cumhurbaşkanı dün yanıt verdi: Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. İspat etmezsen namertsin

İnce’ye Pensilvanya yanıtı: İspat et!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akhisar mitinginde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Pensilvanya iddiasına yanıt verdi. Coşkulu kalabalığa, “24 Haziran’da milletimizden yeniden hizmet için, yatırım için, proje için destek istiyoruz” diye seslenen Erdoğan, “Birileri laf yapar, biz icraat yaparız. Şu stadın güzelliğine bak. Akhisarspor’umuz tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’nı kazanarak böyle bir stadı hak ettiğin gösterdi” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

‘Vah zavallı vah’

Ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayı böyle ‘yatırım matırım anlamam’ diyor zaten. Doğru anlamaz. Yerli otomobil için ne diyor? ‘Sayın Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Şu hale bak ya. Yani bu ülke yerli otomobilini üretecek. Kim yapacak bunu? Bu ülkenin devleri yapacak. Ve 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor, vah zavallı vah. Ya sadece otomotiv ihracatından biz 30 milyar dolar kazandık. Ey İnce sen nerede geziyorsun ya? Bir de daha ileri gitmiş. Kanal İstanbul’a başlamam diyor. Ya zaten bu CHP’nin bu ülkede bir dikili ağacı var mı? Yok.

Haberin Devamı

‘Daha çok çıraksın’

Şimdi bir şey daha söyledi. ‘AK Parti’yi kurarken Pensilvanya’ya gittin mi gitmedim mi?’ Şimdi İnce ben sana buradan nasihatte bulunayım. Sen siyasette daha çok çok çıraksın. Ama bir şey daha söyleyeyim. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı. Ama sen de erkenden bir şeyler kaptın, başladın yalana. Benim Pensilvanya’ya giderek izin almak suretiyle AK Parti’yi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir şey de söz konusu değil. Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. İspat etmezsen namertsin. Senin başkanın da, sen kendin de siz hangi partiyi kurdunuz ya? Yanımda olanlar varmış. Onları ben cevap vermeden açıklayamıyormuş. Ben cevap verdiğimde açıklayacakmış. Tamam ben cevabı verdim. Hadi açıkla. Ben kiminle gittim Pensilvanya’ya. Açıklamazsan namertsin. Demek ki yalanda genel başkanının yanında iyi yetişmiş.

‘Şimdi büyük ustalık geliyor’

“Bay Kemal ne diyor Çiftçiyi aç bıraktınız. Be insafsız ya, 2,5 katrilyon verdik ya. Ben belgeyle konuşuyorum. Böyle palavra değil. Hayvancılık destekleri kapsamında, alet ekipmana kadar pek çok kalemde yüzde 50 hibe veriyoruz. Verimli ovalarımızı korumaya alarak, amaç dışı kullanımının önüne geçiyoruz. Biz icraatlarımızla konuşuyoruz. Şimdi büyük ustalık geliyor. Geçen gün şaşırdım. Bay Kemal, tarım endüstrisinden bahsediyor. Demek ki 16 yıllık kalfalık ustalık dönemlerinde tarım endüstrisini bunlara öğretmişiz. Geldiğimizde yerli traktör var mıydı? Yoktu. Biçerdöverlerimizi üretiyoruz. Sen neredesin ya? Bunlar tarım endüstrisinin atılmış adımları.

Haberin Devamı

‘Menderes bedeli canıyla ödedi’
“27 Mayıs darbesinin yıl dönümüydü. Menderes Manisa’ya gelmiş, kendi döneminde inşa edilen ve hala hizmet veren Demirköprü Barajı’nın açılışını yapmıştı. Yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj suyuyla topraklarımıza bereket sağlamaya devam ediyor. Merhum Menderes yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödedi. Ülkemizde birileri dışarıdan da destek alarak milletimize hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes’i asanlarla Özal’a dünyayı zehir edenler aynıdır. Rahmetli Menderes’i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? CHP zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi? AK Parti’yi kapatmak isteyenler CHP zihniyetiydi. Ya 360’ı aşkın milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktınız.”
Almanya’ya miting tepkisi
“Bizim arkadaşlarımıza devlet görevleri için dahi ülkelerindeki toplantılara Almanya’da katılma izni vermiyorlar, PKK’ya veriyorlar değil mi? Bize de yalan söylüyorlar. Teröristlere polis korumasında miting yaptırıyorlar. Bizim arkadaşlarımızın önlerini kesenler, güya dergi kapağı denilerek tüm sokağa asılan afişleri polis gücüyle oralarda tutuyorlar. Ya Tayyip Erdoğan için ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var gönül köprüm. Ya bunu kaldıramazsınız ki. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ey Corç, ey Hans, bizim aramızı açamayacaksınız.”

Haberin Devamı