Gazete Vatan Logo

İnce: Yalova'ya müfettiş gönderilmiyor

CHP'li Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı'nın önceki döneme için inceleme talebinin karşılık bulmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında vatandaşlara seslendi.

İnce, Yalova Belediyesi'nin önceki dönemden kalan borçları bulunduğu, müfettiş talebinin geri çevrildiğini ileri sürdü.

"Yalova'daki geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamalarıyla ilgili yeni seçilen Belediye Başkanının 'Bu kadar şaibe, yolsuzluk, dedikodu var. Müfettişler gelsin. İncelesin bunları, baksınlar'" dediğini söyleyen İnce şöyle konuştu: "Bakın, gönderilen yazıyı söylüyorum, 'Yalova Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, adı geçen belediyenin uygulamalarındaki usulsüzlüklerle ilgili somut bilgi ve belgeler var ise bir rapora bağlanmak suretiyle vali görüşüyle gönderilmesi durumunda işlem yapılacaktır' Yani dalga geçiyor.

Müfettiş isteme talebini kabul etmiyor. CHP'li belediyelerden müfettişler çıkmıyor. Çocuklara mandalina, süt dağıttı diye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın 400 yıl hapsi isteniyor, Yalova'ya yeni seçilmiş belediye başkanı diyor ki, 'gel incele, dedikodu var, şaibe var. 3 milyonluk kavurma var.' 'Yok, müfettiş göndermem' diyor. İster gönder ister gönderme. Senin bileceğin iş ama biz, milletin vicdanına, değer yargılarına sesleniriz, millete şikayet ederiz her şeyden önce."

Haberin Devamı