Gazete Vatan Logo

İnce Memed’ten iyi haber!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, yazar Yaşar Kemal’in genel durumunun kontrol altında olduğunu belirterek, “Uygun ilaç ve destek tedavileri yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Bundan sonraki süreçte de aynı seyrin devam ederek, giderek iyileşme belirtilerinin ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Durumu stabilleşti

Yaşar Kemal’in şu anki sağlık durumunun dün itibarıyla olan gelişmelerle birlikte stabil durumda olduğunu belirten Karan, şunları kaydetti, “Genel durumu kontrol altında. Uygun ilaç ve destek tedavileri yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Bundan sonraki süreçte de aynı seyrin devam ederek, giderek iyileşme belirtilerinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle yoğun bakım biriminde tedaviye alınmıştı.

‘Ne kadar daha yoğun bakım biriminde tedavisine devam edilecek?’ soruları gelmişti. Bu konuyu şu anda öngörmemiz mümkün değil. Ancak durumunda bir bozulma olmaması, seyrinin giderek daha iyiye evrilmesi beklentilerimize sebep oluyor. Bu konuda umutluyuz.”

Haberin Devamı