Gazete Vatan Logo

İnce, Kılıçdaroğlu’na karşı yine bayrak açtı

CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na karşı en ciddi adımı, daha önce de aday olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu attı. İnce, “Bir otobüse biniyorsunuz 6 kez kaza yaptı, 7. kez aynı firmadan bilet alır mısınız?” dedi.

İnce, Kılıçdaroğlu’na karşı yine bayrak açtı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün TBMM’de bir grup milletvekili il başkanıyla beraber basın toplantısı düzenledi. İnce, Türkiye’nin, medyanın kuşatıldığını, yargının çökertildiğini, Ankara’nın ortasında bombaların patladığını, hırsızlığın kol gezdiğini, KPSS’de soruların çalındığını, buna rağmen gençlerin CHP’ye yönelmediğini savundu. İnce, üniversite mezunu her üç gençten birinin işsiz olmasına rağmen CHP’ye gelmediğini, 11 milyon emeklinin sofradan aç kalkmasına rağmen CHP’yi umut görmediğini ileri sürerek, “Ortada sıkıntı var. CHP’nin umut olamaması bizleri üzüyor” diye konuştu.

‘İnandırıcılık sıkıntısı’

Türkiye’nin orta gelir tuzağına yakalandığını, CHP’nin de “orta oy” tuzağına takıldığını, bunun yüzde 25 oy tuzağı olduğunu söyleyen İnce, böyle gitmesi halinde bu oyların da eriyeceğini öne sürdü. İnce şöyle konuştu: “Bunun için yeni bir çıkışa, kadrolara ihtiyaç var. Hiç kimse bizim projelerimizle ilgili eleştiride bulunmadı. Projelerimizi doğru buldu, ‘çok güzel’ dediler ama oy vermediler. Çünkü inandırıcılıkla ilgili CHP’nin sıkıntısı var. CHP’nin yeni yönetimi, ikna gücü yüksek, risk almasını bilen yönetim olmalıdır, büyük uzlaşmayı sağlamalıdır. Olağanüstü koşulları yönetebilme becerisine sahip olmalı.”

Haberin Devamı

‘Erdoğan yine yener’

Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçimden sonra, “Olağanüstü koşullar vardı o yüzden başarılı olamadık” dediğini belirten İnce, liderin, olağanüstü durumları selametle geçen, olağanüstü koşulları yönetebilen kişi olduğunu dile getirdi. İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı şimdi tek başına iktidar var, daha büyük olağanüstü koşullar var. Türkiye’nin vicdanına sesleniyoruz: 6 seçimde başarılı olamamış CHP var. 7. seçimde bunun başarılı olacağını söyleyen bir Allah’ın kulu var mı? Ne olacak da hangi büyük değişim olacak da 2019’daki üç büyük seçimi başarıyla sonuçlandıracak? Kim burada başarı şansı, ışık görüyor? Ben göremiyorum. Hatta referandum, başkanlık sistemi gelirse Erdoğan, 6 kez yendiği bu yönetimi yeniden yenecektir. Vicdanınıza sesleniyorum, bir otobüse biniyorsunuz 6 kez kaza yaptı, 7. kez aynı firmadan bilet alır mısınız? 6 kez ameliyat olduğunuz doktor hep yanlış ameliyat yapmış, 7. kez aynı doktora ameliyat olur musunuz? Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de büyük değişime, yenilenmeye, iddia ortaya koymaya ihtiyacı var. Bu ülkede büyük çoğunluk AKP iktidarının değişmesini istiyor ancak bu muhalefet iktidarı değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var, muhalefeti değiştirmek. Önce muhalefeti değiştireceğiz.”

Haberin Devamı

Yönetimden İnce’ye ret!

CHP yönetimi, muhalefetten yükselen ‘olağanüstü kurultay’ çağrısına ret yanıtı verdi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongre takvimine 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ara verdiklerini hatırlattı ve seçimin ardından tüzüğe ve yönetmeliklere uygun olarak kongre sürecinin devam ettiğini söyledi. Bingöl, 150’ye yakın ilçe ve 12 ilde kongrelerin tamamlandığını açıkladı. “Genel Merkezden hiç kimsenin, kurultay delegelerinin belirlenmesi için il ve ilçe yönetimlerine bir baskısı olmamıştır” diyen Bingöl, “Olağan kurultay takvimini açıkladık. İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz. Gündemimizde olağanüstü kurultay yok, olağan kurultay takvimi işliyor. Adaylıklarla ilgili kararı verecek olan delegelerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kimler destekliyor?

İnce’nin basın toplantısında yanında Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Yalova, Edirne ve Kırklareli belediye başkanları, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Isparta, Karabük, Düzce, Kırklareli, Sakarya il başkanları bulundu. Ayrıca İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun da destek verdiği belirtildi.

PASOK’u örnek verdi

Delegelere Yunanistan’da eriyen eski iktidar partisi PASOK’u örnek gösteren İnce, “Olağanüstü kurultayı toplayalım, sorumlular hesabı versinler. Sonra yapacağımız olağan kurultayı da tıpkı CHP’nin eski günlerinde olduğu gibi bir hafta olağan kurultay yapalım” dedi. “CHP’de ‘ben adayım’ diye bir şey yoktur. O, delege arkadaşlarımın elindedir” diyen İnce, imza toplamaya başlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı