Gazete Vatan Logo

İnce güçleniyor

CHP’de parti içi dengeler değişiyor. İnce, Kılıçdaroğlu’nun karşısına ilk çıktığında 415, ikincisinde 447 oy aldı. Son olarak olağanüstü kurultay için imza toplayan İnce’ye yakın isimler, 569 imzada kaldı

İnce güçleniyor

CHP’de tartışmalar bitmek bilmiyor… Muhaliflerin kurultay için topladığı imzaları yeterli bulmayan Genel Merkez “569 imzada kaldınız, kurultay yok” derken, İnce yanlıları geri adım atmıyor… Kılıçdaroğlu karşıtları çalışmalara devam ederken, partide yaşanan kurultay süreçleri, muhalefetin her geçen gün daha da güçlendiğini ortaya koyuyor. Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun karşısına ilk kez 5 Eylül 2014’te gerçekleştirilen 18’inci Olağanüstü Kurultay’da çıktı. Kurultayda, İnce’nin 415 oy alması dikkati çekti. Kılıçdaroğlu’nun 740 oyla koltuğunu koruduğu kurultayda, İnce’nin aldığı oy sürpriz oldu.

Delegeler harekete geçti

Bu yıl 3-4 Şubat’ta gerçekleştirilen 36’ncı Olağan Kurultay’da İnce yeniden Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıktı. Mükerrer imza tartışmasının da yaşandığı kurultayda İnce, geçerli bin 237 oyun 447’sini alırken, Kılıçdaroğlu 790 oy alarak yeniden başkan seçildi. 24 Haziran’daki seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, yüzde 30,64 oy aldı. Seçim sürecinde, “kaybetse de CHP Genel Başkanlığına aday olmayacağını” açıklayan İnce için bazı delegeler harekete geçti. Kurultay için imza toplamaya başlayan İnce’ye yakın isimler, “630 imzaya ulaşıp, genel merkeze teslim ettiklerini” ifade etmelerine rağmen Genel Merkez bu rakamın 569’da kaldığını belirtti. Olağanüstü kurultay için gerekli olan 622 sayısına ulaşılamamış olsa da parti içi muhalefetin güçlendiği görülüyor.

Haberin Devamı

İmzalarını çekenler konuştu

Bu arada, kurultay için imza verip geri çeken 31 kişiden üçünün Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım oldugu anlaşıldı. Birlikte hareket eden Aydın ve Arık; tabandaki ve halktaki değişim talebinden ötürü imza verdiklerini belirtirken, yerel seçimlerden önce yapılacak kurultayın partiyi böleceğini düşünerek, imzalarını geri çektiklerini söyledi.

İnce’den mesaj

İnce’den yandaşlarına mesaj: Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın. Mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Tüzün: 15 milyonun iradesini 15 kişi belirleyemez

CHP’deki kurultay tartışmaları sürerken, muhalifler adına Yaşar Tüzün açıklama yaptı: Kurultay yapılması yönünde 630 arkadaşımız bizzat notere giderek iradesini beyan etti. Seçilmiş delegelerimizi, doğal delegelerimizi çıkardığımızda 1030 seçilmiş delegemiz vardır. 630 tanesi bizzat notere gidip bu beyannameyi imzalamışsa geriye 400 kişi kalmıştır. Bu ne demektir? CHP’nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60’ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir. 1030 doğal delegenin 630’u kurultay için imza attı. 15 milyon kişinin iradesini 15 kişi belirleyemez.

Kılıçdaroğlu’ndan A Takımı’na revizyon

CHP lideri, kurultay tartışmalarını bitirmek, muhalefetin de önünü kesmek için Merkez Yönetim Kurulu’nda değişikliğe gidiyor. Yeni vitrinle de yerel seçimler için start verilecek

CHP’de “Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay girişimi başlatan parti içi muhaliflerin 569 imzada kaldığının tespiti sonrası tartışmalar devam ediyor. Bu süreçte gözler, tartışmalara son vermek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımlara çevrildi. Yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) önemli değişikliklere gideceği ifade edildi. Parti tabanının ve örgütün taleplerini dikkate alarak A takımında değişiklik yapması beklenen Kılıçdaroğlu’nun, bunun ardından kısa süre içinde yerel seçimlere hazırlık için düğmeye basacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kurultay tartışmaları sürerken, “Göreceksiniz, yeni süreçte partide ciddi değişiklikler olacak” açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu’nun, bugün MYK’yı toplayıp, bir konuşma yapacağı, ardından da revizyonun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. CHP liderinin, muhalefetin tepkisini de dikkate alarak “dengeli” bir MYK oluşturması bekleniyor.