Gazete Vatan Logo

İnanç Kabadayı: "Konut Almanın Tam Zamanı"

Konut fiyatlarında bir düşüş yaşanmayacağını belirten Ege Group Yönetim Kurulu Başkan İnanç Kabadayı, inşaat sektöründeki ana malzeme maliyetlerinde artış nedeniyle konut fiyatlarında yüzde 10 – 15 gibi bir artış yaşanabileceğine dikkat çekerek konut alacakları uyardı.

İnanç Kabadayı: "Konut Almanın Tam Zamanı"

Kabadayı , EGEYAPI Group’un yaklaşık 800 bin metrekarelik inşaat alanında gerçekleştireceği TEM Otoyolu’na cepheli Avrupa’nın en büyük karma inşaat projesinde daire satışlarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Batışehir projesi hakkında tüm detaylar için tıklayın!

Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş. (EPP), TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle E-5 ve TEM Otoyolu’nun kesiştiği bölgede hayata geçirdiği “Batışehir” projesiyle dikkati çeken EGEYAPI Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, konut sektöründeki son gelişmeleri değerlendirerek şunları söyledi:

“Son günlerde ekonomiyle ilgili birçok yorum yapıldı. Ancak son gelişmeler gösterdi ki ekonomiyle ilgili bir sorun görünmüyor. Yaz dönemi olmasına karşın satışlarımız etkilenmedi. Konut sektöründe önemli olan doğru projeyi doğru fiyatlarla sunmak. Konut alacaklar, çok seçici ve bilgili, doğru lokasyonda, doğru fiyata satılan ve gelecek vaat eden projeleri takip ediyor. “Batışehir” projesinde tüketicilerden gelen yoğun talep nedeniyle kısa bir süre önce ön satışımızı başlatmış ve ilk etapta satışa sunduğumuz 1000 konutun 400’ünü kısa süre içinde satmıştık. Konut satışlarımız tüm hızıyla sürüyor.”

Haberin Devamı

Konut almak için şu an en uygun zamanın olduğunu belirterek konut alacakları uyaran İnanç Kabadayı:
“Son dönemde inşaat sektöründeki ana malzemelerin maliyetlerinde, demir, beton gibi, önemli ölçüde artış gerçekleşti. Bu yüzden konut fiyatlarında herhangi bir düşüşün yaşanacağını sanmıyorum. Aksine önümüzdeki günlerde yüzde 10-15 gibi bir artış gerçekleşebilir. Bu yüzden konut alacakların beklememelerini bir an önce konutlarını almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

15 bin kişilik bir şehir!

Ön satışların sürdüğü, Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olarak Bağçılar TEM’de inşa edilen Batışehir Projesi’nde satılan daire sayısı 550’ye ulaştı. Metrekaresi 2 bin 300 TL’den başlayan çok rekabetçi fiyatlarla satışa sunulan projede, ilk etap teslimatlarına 24 ay içinde başlanacak. Batışehir Projesi’nde 3 bin adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak. Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek ve tasarımıyla Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olacak.

Haberin Devamı