Gazete Vatan Logo

İnanç hürriyetini engellemekten 11 yıl

Minibüste şortlu üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a yönelik fiili saldırıda bulunan tutuklu Ercan Kızılateş hakkında, 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İnanç hürriyetini engellemekten 11 yıl

Minibüste şortlu üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a yönelik fiili saldırıda bulunan tutuklu Ercan Kızılateş hakkında, “Cebir ile inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” ve “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Müşteki Asena Melisa Sağlam’ın, 14 Haziran 2014 tarihinde Pendik’te 14.50 sıralarında şüpheli Ercan Kızılateş’in de içinde bulunduğu yolcu minibüsüne bindiği anlatılan iddianamede şunlar anlatıldı; Ercan Kızılateş müşteki Asena Melisa Sağlam’a hitaben, ‘Ne biçim kıyafet, ramazanda böyle giyilir mi’ dedi. Asena Melisa Sağlam’ın da Ercan Kızılateş’e hitaben, ‘Sen bakmayabilirsin bana, nefis denen bir şey var, nefsine engel olabilirsin’ sözleri üzerine, Kızılateş’in de, ‘Evet, haklısın, insanda nefis denen bir şey var. İnsan bazen nefsine hakim olamıyor. Sizin bu giyim tarzınız nefsimizi tahrik etti’ dediği belirtildi. Asena Melisa Sağlam’ın kulaklığını takarak Ercan ile konuşmadığı, zaman geçtikten sonra, minibüsteki kamera saatine göre 15.08.19’da Ercan’ın Asena Melisa Sağlam’ın saçlarını okşadığı, daha sonra ayağa kalkıp yüzüne tokat attığı anlatıldı. Melisa’nın tokat yemesi üzerine Ercan’ın üzerine geldiği, Ercan’ın da Melisa’nın boğazından tutup sıktığı, sağ eliyle vücudunun sağ tarafını tuttuğu, sonra minibüsten inerek uzaklaştığı belirtildi. İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi 15 Ağustos’a duruşma günü verdi.

Haberin Devamı