Gazete Vatan Logo

İnadın böylesi

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde yaşayan Kore gazisi 78 yaşındaki Dursun Ali Safi tam 32 yıldır şehre inmedi!

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde yaşayan Kore gazisi 78 yaşındaki Dursun Ali Safi, tam 32 yıldır köyünden ayrılmadı. 4 çocuk, 12 torun sahibi Safi, "Topluluklardan bıktım. Kahveler beni bezdirdi. Şehre inince zaten kahvede oturmaktan başka yapılacak şey yok. Köyde yapacak iş buluyorum, mutluyum" dedi.

Çayeli'ye bağlı Selimiye Köyü’nde oturan mobilya ustası Kore gazisi Dursun Ali Safi, ilk gençlik yıllarından 46 yaşına kadar zamanının büyük bölümünü kahvelerde geçirdikten sonra radikal bir karar verdi. Köyde mobilya atölyesi bulunan 4 çocuk ve 12 torun sahibi Safi, 1980 yılında "Bundan sonra bir daha kahveye de gitmeyeceğim, şehre de inmeyeceğim" dedi ve bu kararından hiç tavuz vermedi.

1980 yılından bu yana ilçeye inmediğini belirterek, "Topluluklardan bıktım. Kahveler beni bezdirdi. Şehre inenin zaten kahvede oturmaktan başka yapabileceği bir şey yok. Köyde yapacak iş buluyorum, mutluyum" dedi.

76 yaşındaki Rukiye Safi de eşinin ilçeye inmemesi nedeniyle kendisinin de 10 yıldır köyden ayrılmadığını anlattı.

"BİR DAHA ŞEHRE GELMEYECEĞİM DEDİ VE GELMEDİ"

Dursun Ali Safi’nin yaşıtı olan komşusu Ahmet Sarıçam da arkadaşının 32 yıldır şehre inmediğini doğruladı ve "Kahvelere çok giderdi. Çarşıya inse de kahveye uğramadan dönmezdi. Bir gün, 'Bir daha da şehre inmeyeceğim' dedi, o günden sonra da bir daha ilçeye inmedi" derken, akrabası Osman Safi ise "Kalabalıklara küstü, kahvelerden bezdi. Şehire inmemesi iyi de oldu. Köyde insanların eşyalarını onardı" diye konuştu.

'BAKAN SENİ GÖRMEK İSTİYOR' DEDİLER, YİNE DE İNMEDİ

Bu arada, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, 20 gün önce Rize’nin Çayeli İlçesi’ne gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya, akrabası Dursun Ali Safi’nin yaptığı kemençeyi hediye etti. Safi, Bakan Yazıcı’ya, "Bu kemençenin ustası 30 yılı aşkındır şehire inmiyor. 'Bakan seni görmek istiyor' dedik ama 'Kemençeyi hediye edin yeter, ben şehire inmem' dedi. Sizin adınızı verdik ama yine de gelmedi" dedi. Bakan Yazıcı ise bir sonraki Çayeli ziyaretinde Dursun Ali Safi’yi köyünde ziyaret edeceğini söyledi.

Haberin Devamı