Gazete Vatan Logo

İmralı'dan Anayasa talimatı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın, Anayasa paketini desteklememeleri konusunda BDP'ye talimat verdiği ortaya çıktı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan da yeni Anayasa paketine karşı çıktı ve BDP’ye ‘’Anayasa komplosunu desteklemeyin’’ talimatı gönderdi. İmralı’da, Avukatları ile görüşen Öcalan, Anayasa değişikliği konusunda tutarsız tartışmalar yürütüldüğünü öne sürerek, güçlü bir ‘Hayır Cephesi’ oluşturulmasını istedi ve şöyle dedi:

"Anayasa paketiyle amaçlanan hukuk komplosudur, anayasa komplosudur. Benim geliştirdiğim slogan “Anayasa Komplosuna Hayır Demokratik Anayasaya Evet” şeklindedir. BDP Anayasa paketi konusunda şartlarını ileri sürmüştür bunu olumlu karşılıyorum. Bu şartları kabul edilirse Anayasa paketini destekleyebilirler. Ancak ileri sürdüğü şartlar kabul edilmezse Türkiye’deki diğer Sol ve demokrat çevrelerle birlikte güçlü bir Hayır Cephesi, ortak muhalefet bloku oluşturulmalıdır"

"KÖYÜMDE İLGİNÇ GELİŞMELER VAR"

Öcalan doğduğu yer olan Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne ilişkin de ilginç bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Bizim köyün gençleri kolaylıkla yurt dışına çıkabiliyor, Türkiye’de pasaport alıp yurt dışına çıkma koşulları o kadar zorken, bu gençlerin bu kadar kolay pasaport ve vize işlemlerini kolayca halledip yurt dışına çıkmaları düşündürücüdür." (Gazeteport)

Haberin Devamı