Gazete Vatan Logo

IMF'nin kapısını çalan Arjantin, 10 Bakanlığı kapatacak

Arjantin hükümeti, giderek büyüyen ekonomik krizi kontrol almak için bir dizi kemer tasarruf tedbiri açıklamaya hazırlanıyor. Açıklanacak pakette 10 bakanlığın kapatılması bekleniyor.

IMF'nin kapısını çalan Arjantin, 10 Bakanlığı kapatacak

IMF'nin kapısını çalmaya hazırlanan Arjantin hükümeti, giderek büyüyen ekonomik krizi kontrol almak için bir dizi kemer sıkma tedbiri açıklamaya hazırlanıyor. Açıklanacak pakette 10 bakanlığın kapatılması bekleniyor.

MALİYE BAKANI, IMF İLE GÖRÜŞECEK

Maliye Bakanı Nicolas Dujovne, yarınUluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile görüşmek üzere Washington'a gidecek. Maliye Bakanı, IMF'yi paranın bir an önce serbest bırakılması için ikna etmeye çalışacak. Arjantin, ülkede 2001'deki ekonomik krizin sorumlusu olarak görülen IMF ile Haziran'da 50 milyar dolarlık kredi anlaşması imzalamıştı.

IMF'YE GİTMEK ZORUNDA KALDILAR

Hükümet, tarım ihracatının azalması, enerji fiyatlarının artması ve Peso'nun dolar karşısında hızla değer kaybetmesi sonrasında uluslararası yatırımcıların güveninin yeniden tesis edilebilmesi için IMF'nin kapısını çalmaya mecbur kaldığını açıklamıştı.

IMF, ARJANTİN İÇİN UMUTLU

IMF, Arjantin'de enflasyon yüzde 25'i geçmesine karşın, bu yılın sonuna kadar ekonominin istikrara kavuşabileceğini ve ülkenin gelecek yıldan itibaren tekrar büyümeye geçebileceğini tahmin ediyor. IMF anlaşmanın hayata geçirilebilmesi için kamu harcamalarının kısılmasını şart koşmuştu.

Haberin Devamı

BBC Türkçe