Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulamasını internetten kısa sürede yapabilirsiniz!

IMEI sorgulama işleminin e-devlet sistemi üzerinden yapılmasından sonra herkes pratik bir şekilde IMEI sorgulamayı gerçekleştirebilir. IMEI sorgulama adına oluşturulan sayfa üzerinde gerekli işlemler yapılabilir.

IMEI sorgulamasını internetten kısa sürede yapabilirsiniz!

IMEI her cep telefonunda bulunan bir koddur. Bu kod telefonların modellerini telefonların markalarını üretim yerlerini belirtir. IMEI numarası olarak da bilinir. IMEI numarası on dört rakamdan oluşur. Hepimizin sahip olduğu cep telefonlarında bir IMEI kodu vardır. Bu kod bizlerin bazı işlemlerini yapmasını sağlar. IMEI sorgulama adı ile bilinen bir işlem kişilerin cep telefonu takibini yapabilmesini sağlar. Peki bu takip neden önemlidir? IMEI kodunun takibi bizlerin cep telefonlarının başına gelebilecek olan bir hırsızlık durumunda emniyet güçlerinin yapması gereken bir takiptir. Çünkü cep telefonu hırsızlıkları ne yazık ki günümüze bir artış meydana gelmiştir.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Cep telefonunun kaybolması ve ya hırsızlığa uğradığımız zamanlarda çantamızın içerisinde bulunan cep telefonun bulunması için bu işlemin yapılması gerekir. Polisler cep telefonlarımızın IMEI kodu ile nerede olduğunun hakkında bilgi alabilir. Cep telefonlarımızdan alınan sinyaller sonucunda nerede olduğu bulunabilir. IMEI kodu bu nedenle oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

IMEI kodu aynı zamanda bizlerin sahip olduğu cep telefonlarının üretim yeri hakkında gerekli bilgiler verir. Bu bilgilerden ilki ise üretim yeridir. Karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olan kaçak olarak nitelendirilen cep telefonları ülkemizde mevcuttur. Bu satış aslında yasaktır. Ancak yine de kaçak cep telefonlarının satılması oldukça yaygındır. Dolayısıyla bizler de bazı zamanlarda cep telefonlarımızın üretim yerini merak edebiliriz. Cep telefonlarının üretildiği yerin kontrol edilmesi için ise bizlerin öncelikle IMEI numarasını öğrenmemiz gerekir. Bu numarayı öğrenebilmek için *#6# yi tuşlayabiliriz. Bu numarayı tuşlar tuşlamaz bizler kısa bir zamanda SMS ile cep telefonumuza gelen mesajdan IMEI kodumuzu öğrenebiliriz. Artık bizler kolay bit şekilde IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz.

Sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altında toplandığı online sistemler içerisinden bizler IMEI sorgulama adını bulabiliriz. Artık gerçekleşen işlem kolaylıklarından sonra bizler de pek çok işlemimizi bu sistem üzerinden yapabiliriz. Online hizmetlerin sürdürüldüğü e-devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işlemini bulabiliriz. Artık kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler gerekli olan giriş koşullarını gerçekleştirdikten sonra bu sorgulamayı yapabiliriz. E-devlet sistemine giriş ise oldukça kolaydır. Postanelere gidilerek yapılan çeşitli işlemlerden sonra işlem ücreti ve de nüfus cüzdanımız ile bizler e-devlet üyeliğimizi oluşturabiliriz. E-devlet adında hizmet veren bu sisteme kolay bir şekilde giriş yaparak oldukça kısa bir zamanda diledikleri işlemleri gerçekleştirebilirler. IMEI sorgulama adında oluşturulan bu hizmetlerden yararlanarak da oldukça kısa bir zamanda bizler pratik bir şekilde işlemimizi yapabiliriz. IMEI kodunu bu sayfada ilgili olan alana girerek tek bir tuşla cep telefonumuzun üretildiği yeri en ayrıntılı detayına kadar görebiliriz. Dilediğimiz zaman giriş işlemlerini yerine getirerek IMEI sorgulamamızı kolay bir şekilde yapabiliriz.

Haberin Devamı