Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulamanızı yapın, telefonunuz çalıntı mı öğrenin!

IMEI sorgulama sayesinde cihazlarımızın yasal durumlarını öğrenebiliyoruz. IMEI sorgulama işlemleri kısa sürede yapılmaktadır. IMEI sorgulamanızı yaparak önleminizi önceden alabilirsiniz.

IMEI sorgulamanızı yapın, telefonunuz çalıntı mı öğrenin!

Bu yazımızda sizlere uluslararası cihaz kodu ne işe yarar nedir ve nasıl bulunur hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Günlük hayatımızda bazı zamanlar 1500 TL’nin üzerinde bir yatırım olduğumuz cep telefonlarımız lüks cihazlarımız yer almaktadır. Bu cihazlar elbette kaybetmek istemeyiz. Onların kaybolması ya da çalınması durumunda koruma altına alabilmek için yapmamız gereken tek şey uluslararası mobil cihaz kodu not almamız gerekmektedir. Cep telefonunuzla ya da 3G bağlantılı olan tabletiniz sayesinde uluslararası mobil cihaz kodu ile sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Bu kod telefonunuzun ömür boyunca hep aynı kalmaktadır. Uluslararası mobil cihaz kimliği ya da kodu telefonunuzun kutusunda aynı zamanda garanti belgelerini de görebilirsiniz.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler biligilendirme amaçlıdır.

Uluslararası mobil cihaz kodu takibi telefonunuzun kendisinden ilk geldiği günden itibaren kayıt olarak yer almaktadır. Sizlerin uluslararası cihaz kodunuzu bulabilmeniz için yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. 14 haneli bir sayı olan uluslararası mobil cihaz kodu iki haneli olan SV kodu ile beraber toplamda 16 haneye çıkmaktadır. Bu sonradan eklenmiş olan çoğunlukla sadece yeni cihazlarda bulunmaktadır. Uluslararası mobil cihaz kodu cihazları tanınmakta ve onları otomatik olarak mobil sağlayıcı yolu sayesinde engelleme gibi birçok ama sayesinde işimize yaramaktadır. Herhangi birimizin telefonun çalındığı zaman hizmet sağlayıcınız bu hususta sizden bilgi alma gereği hissetmektedir. İsterseniz cihazınız mobilyalardan engellenebilir bu hizmet sizlere sağlanmaktadır. Aynı zamanda polisler de mobil cihazlarınızın çalındığı durumunda uluslararası mobil cihaz kutusu sayesinde takip işlemlerini tamamlamaktadır. Uluslararası mobil cihaz kodu 2004 yılında ortaya çıkmıştır. Cihazla sabit olarak bulunan uluslararası mobil cihaz kodu SIM kartınızda kesinlikle herhangi bir ilgisi yoktur. Telefonunun çalındığını takdirde ayarlarınızı sıfırlarsanız ya da sim kartını değiştirdiniz dahi uluslararası mobil cihaz kodu yine aynı kalacaktır. Yani bununla kesilip alakası yoktur. Uluslararası mobil cihaz kodunuzu değiştirilmesi yasadışıdır. Hırsızlar mobil cihazlar çaldıkları zaman uluslararası mobil cihaz kodunu masum bir kullanıcı ile değiştirmektedirler. Bunun sonucunda ise uluslararası mobil cihaz kurumu ortaya çıkmaktadır. Sizden dileğimiz kesinlikle hiç kimseyle uluslararası mobil cihaz kodunuzu paylaşmayınız. Sizler uluslararası mobil cihaz kodunuzu telefonunuzdan *#06# tuşlarına tıklayarak öğrenme imkânına sahipsiniz. Bazı telefonlarda ise bu sorgulama sistemlerinden bazı teknikleri kullanmanız mümkün olacaktır. iPhone marka telefonunuzda uluslararası cihaz kodunuzu olabilmeniz için yapmanız gereken şey; ayarlar daha sonrasında genel sonrasında hakkında menüsünden uluslararası cihaz kodunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. Android telefonlarda ise ayarlar ve sonrasında telefon hakkında menüsü altında konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi alma imkânına sahip olabilirsiniz. Eski Sony ya da Sony Ericsson telefonları için uluslararası cihaz kodunu öğrenmeniz için yapmanız gereken tek şey seçenekler ve sonrasında durum butonunun altında uluslararası mobil cihaz kodunuzun bulduğunu yer olmaktadır.

Haberin Devamı