Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama nasıl yapılır?

Telefon hakkındaki tüm bilgileri IMEI sorgulama işlemiyle öğrenmek mümkün. Yurt dışından telefonların getirilmesiyle sahte telefonların artması IMEI sorgulamayı daha da önemli hale getirdi. Ayrıca telefon çalındığında da IMEI sorgulama sayesinden haberdar olunabiliyor.

IMEI sorgulama nasıl yapılır?

IMEI sorgulama merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir telefon hakkında merak edilen tüm bilgileri IMEI sorgulama sayesinde öğrenebilmek mümkün, peki nasıl yapılır? İşte detaylar...

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

IMEI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı sadece e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor. Akıllı cihaz kullanıcıları internete erişim sağlayabildikleri her noktada internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de üretilen veya yurtdışından ithal edilen her bir akıllı cep telefonunun ve tablet bilgisayarın üretimi aşamasında üzerine atanan 16 haneden oluşan IMEI numarasının BTK bünyesinde kayıtlı olması gerekiyor ki aksi halde cihazın Türkiye’de kullanılabilmesi mümkün olmaz. Bu çerçevede Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan IMEI sorgulama ekranı üzerinden sorgulanan cihazın IMEI numarası üzerinden sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Bu ekran üzerinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için gerekli olan cihaz IMEI numarası bilgisini ise cihaz üzerinde ‘*#060#’ koduyla öğrenebilmek mümkündür.

Haberin Devamı