Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

IMEI sorgulama işlemi internet üzerinden kolaylıkla yapılıyor. IMEI sorgulama yapabilmek için cihaza ait kimlik numarasının öğrenilmesi gerekiyor. Ardından E-devlet sistemi üzerinden şifresiz şekilde IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

IMEI sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile bir çok alanda bir çok değişiklikler ve yenilikler yapılmıştır. Bu değişimler en çok insan hayatını olumlu etkilemiştir. Çünkü insanlar önceki dönemlerde teknolojinin gelişmediği zamanlarda bazı işlemlerini bir kaç saat bekleyerek yapabilmekte idi. Çünkü gitmiş oldukları bazı kurumlar oldukça yoğun talep alan kurumlardı bu neden ile de vatandaşlar bu yoğunluktan dolayı uzun kuyruklar beklemekte idi. Fakat şimdilerde ise teknolojinin ilerlemesi ile vatandaşlar oldukça basit ve pratik bir şekilde internet aracılığı ile işlemlerini çok kısa bir süre içerisinde yapabilmektedir. Vatandaşlar artık bazı işlemlerinde sanal ortamdan yararlanarak işlem yapmaktadır. Vatandaşlar arasında kısa sürede yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan online işlemler kısa sürede sevilmeyi başarmıştır. Online işlemler artık teknolojinin gelişmesi ve yenilenmesi ile artık hemen hemen tüm alanlarda kullanılmaktadır.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Online işlemler sayesinde vatandaşlar işlerini bir kaç saat bekleyerek değil de sadece dakikalar içerisinde yapabilmektedir. Devlet tarafından vatandaşlar için tasarlanmakta olan bir sistem vardır. Bu sistemi sizlerde çok yakından tanıyarak hatta çok sık bir şekilde kullanıyorsunuzdur. Bu sistemin adı e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok alanda bir çok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırdığından ötürü vatandaşlar için çok kullanılmaktadır. Çünkü bütün işlemleri tek bir çatı altında birleştirerek yapmak mümkündür. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan işlemlerin tümü resmi niteliğe sahiptir. Yani e- devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz işlemler tamamen resmi işlemlerdir. Bu yazımızda sizler için IMEI sorgulama işlemi e- devlet sistemi üzerinden nasıl yapılır onu anlatacağız. E- devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işlemi yapmak oldukça basit bir işlemdir. IMEI sorgulama işlemleri oldukça sık ve yapılması gereken işlemlerden bir tanesidir. Çünkü almaya karar vermiş olduğunuz ikinci bir telefon için IMEI sorgulama işlemi yapılması gerekir. IMEI sorgulama işlemi yaparak telefonun çalıntı olup olmadığı direkt olarak ortaya çıkmaktadır. Güvenlik açısından bu IMEI sorgulama işlemi yapılması gerekir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun başlaymış olduğu online sorgulama işlemlerini e- devlet sistemi üzerinden yapılması mümkündür. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan IMEI sorgulama işlemi şifreli bir işlemdir. Daha doğrusu e- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet şifresi olmadan işlem yapmanız mümkün değildir. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. Herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik numarası ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. Talep etmiş olduğunuz e- devlet şifresini sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre ile e- devlet şifresi ile çok kolay ve pratik bir şekilde IMEI sorgulama işlemi yapabilirsiniz. IMEI sorgulaması yapmanız için sizden istenmekte olan telefon koduna ulaşmanız için telefonunuzdan '*#060#' kodunu tuşlayarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı