Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işleminin detayları!

Akıllı cihazınızın çalıntı olup, olmadığını BTK’nın online IMEI sorgulama ekranından öğrenebilmeniz mümkündür. IMEI sorgulama hizmeti ücretsiz olarak herkes tarafından kullanılabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmeti sadece e-Devlet portalından kullanılabiliyor.

IMEI sorgulama işleminin detayları!

Modern teknoloji dünyasında mobil akıllı cihazlar insanların günlük yaşamlarının şekillendirilmesinde son derece önemli bir rol üstleniyor. İnsan yaşamını kolaylaştıran ve pek çok noktada çok önemli kolaylıklardan yararlanabilme imkanı veren akıllı cihazlar, modern dünya genelinde toplumlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Dünya genelinde çok önemli bir Pazar haline gelen akıllı cihaz teknolojileri insanlara sundukları önemli fırsatlar ve avantajlar dışında beraberinde pek çok yeni nesil ihtiyacı da doğruyor. Bunlardan birisine çözüm olarak sanal ortam üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan online IMEI sorgulama hizmet ekranına kadar uzanan IMEI numarası kayıt sorunları gelmektedir.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyılda dünyanın her yerinde insanların yoğun olarak ilgi göstermekte olduğu ve Türkiye’nin de bu Pazar içerisinde çok önemli bir konuma sahip olması nedeni ile Türk mobil teknoloji tutkunlarının çok sık şekilde son dönemlerde karşı karşıya kaldıkları sorunlar ve yaşadıkları mağduriyetler dolayısı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından IMEI numarası ile ilgili olarak IMEI sorgulama dijital hizmeti faaliyete sokuldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan bu online IMEI sorgulama hizmeti ile özellikle akıllı cihaz pazarında ortaya çıkan çalıntı ve klon IMEI numarası gibi güvenlik açıklarının engellenerek, kullanıcıya mağduriyet yaşatmasının önüne geçilebilmesi hedefleniyor. Bu şekilde insanların yaşamları içerisinde son derece önemli bir konuma sahip olan akıllı cihazlar için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum tarafından elektronik ortam üzerinde hizmet açılan bu dijital hizmet uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Günümüz modern teknolojisi sayesinde internet erişiminin bulunan her noktadan son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor olması elektronik ortam üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmeti ile sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazların IMEI numarası kayıt bilgisinin öğrenilebilmesi mümkün oluyor. Akıllı cihaz kullanıcılarına yönelik olarak sunulan bu online IMEI sorgulama hizmet ekranı, elektronik ortam üzerinde sadece e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Akıllı cihaz kullanıcılarının akıllı cihazlarının çalıntı olup, olmadığı ya da akıllı cihazlarının IMEI numaralarının başka bir cihaz üzerinde kullanılıp, kullanılmadığı yani klonlanmaya maruz kalıp, kalmadığı bilgisi birkaç dakika içerisinde öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun e-Devlet portalındaki uygulaması IMEI sorgulama üzerinden akıllı cihazların sorgulanabilmesi için öncelikli olarak IMEI numaralarının bilinmesi gerekiyor. Bu aşamada akıllı cihazların IMEI numaraları cihaz orijinal kutusu üzerinden, cihaz ayarlar/hakkında/durum kategorisinden veya cihazda ‘*#060#’ kodu tuşlanarak birden fazla alternatif ile öğrenilebiliyor. Böylelikle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından dakikalar içerisinde cihazın çalıntı olup, olmadığı ve IMEI kayıt bilgileri dökümleri öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı