Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemini şifresiz yapmak mümkün!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) teknoloji tutkunlarına yönelik IMEI sorgulama hizmeti veriyor. Teknoloji tutkunları internette IMEI sorgulama ekranı aracılığıyla cihazların güvenirliliğini sorgulayabiliyor. Üstelik e-Devlet IMEI sorgulama için kimlik doğrulama yapılması zorunluluğu da bulunmuyor.

IMEI sorgulama işlemini şifresiz yapmak mümkün!

Dünyaca ünlü teknoloji markalarının her gün yeni özelliklerdeki en yeni teknolojiye sahip olan bilgisayarları ve mobil akıllı cihazları piyasaya sunuyor olması dünya genelinde internet kullanımının oldukça yaygın hale gelmesine neden oluyor. Modern yüzyıl Türkiye’sinde hayli yoğun ilgi gören mobil akıllı cihazlar ile ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından çok önemli bir IMEI sorgulama isimli dijital hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Türkiye’deki akıllı cihaz kullanıcılarının ve teknoloji tutkunlarının son yıllarda artan çalıntı mobil akıllı cihaz durumuna karşı ciddi bir güvenlik önlemi alabilme şansını yakalayabilmesini sağlıyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de mobil akıllı cihaz ürünleri oldukça yoğun bir kullanıma sahip hale geldi. Üstün donanım özellikleri ile çok geniş fonksiyoneller sunuyor olması ve internet erişimini her noktada mümkün kılarak özgür bir hale getiriyor olması gibi pek çok önemli avantaj sağlayan özelliği dolayısı ile oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Mobil akıllı cihaz ürünleri ile yaşamının her alanında internete erişim sağlayabilme ve çevrimiçi kalabilme şansına sahip olabilen vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sektörel alanda çalıntı cihaz ve ürün durumunun sıklıkla meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumun tüketici açısından çok ciddi mağduriyetlere ve sorunlara yol açıyor olması nedeni ile BTK’dan internet ortamında pratik güvenlik sağlayacak IMEI sorgulama ekranı hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı tüketicinin günümüzde sıklıkla karşı karşıya kalabildiği çalıntı akıllı cihaz sorunlarına karşı oldukça pratik olmasına karşın son derece etkin bir güvenlik önleminden yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan bu online IMEI sorgulama ekranının temel hizmet mantığı, Türkiye’de her cihazın IMEI numarasının kayıtlı olmasıdır. Yani Türkiye’de üretilen veya dışarıdan ithal edilen tüm mobil akıllı cihazların üretimi aşamasında üzerine 16 haneden oluşan ve eşi benzeri bulunmayan IMEI numarası olarak isimlendirilen bir sayı dizisi atanıyor. Cihazın kayıt işlemleri bu numara üzerinden yapıldığından ve IMEI numarasının sadece kendisine özel olmasından dolayı kimlik numarası olarak da gösteriliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun IMEI sorgulama ekranında ise tüketici, cihazın IMEI numarası üzerinden her bir kayıt ve üretim bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

BTK’nın IMEI sorgulama ekranından bu şekilde cihazın üretiminden, satışına kadar her aşamadaki kayıt bilgilerinin öğrenilebiliyor olması Türkiye’de son yıllarda çok ciddi güvenlik sorunlarına ve ciddi mağduriyetlere yol açabilmekte olan çalıntı akıllı cihaz sorunlarının ortadan önemli oranda kaldırılabilmesine yardımcı oluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinde sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde yapılabilirken, gerekli olan tek bilgi ise sorgulanacak cihazın IMEI numarası bilgisidir.

Haberin Devamı