Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

IMEI sorgulama işlemi ile cihazların izinli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden şifresiz olarak yapılıyor. IMEI sorgulama işlemi için ek bir ücret de ödemezsiniz.

IMEI sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

Son zamanlarda artan cep telefonu üretimi gözle görülür bir şekilde büyük bir artış meydana gelmiştir. Vatandaşların küçük büyük fark etmeksizin sahip olduğu bu cep telefonları sayesinde bizler artık ne zaman istersek kısa bir sürede cep telefonlarımız sayesinde kendimizi dünya ile iletişim kurabilir hale getirebiliriz. Tüm dünya ile aynı anda iletişim kurabilmemizi sağlayan bu sistem içerisinde bizler de dilediğimiz zaman hizmet alabiliriz. Artık cep telefonları o kadar çok gelişmiştir ki vatandaşlar birbirleri ile görüntülü görüşebilir tüm bilmediği soruların ya da akıllarına takılan herhangi bir soru olduğunda bu noktada gerekli olan internet bağlantısını artık cep telefonlarından gerçekleştirebilir. Akıllı cep telefonları sayesinde sürekli olarak yenilenen cep telefonlarının sürekli olarak değişimi gözler önündedir.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Cep telefonlarının sağlanmakta olduğu bu çeşitli imkânlar doğrultusunda bizler de artık akıllı telefon kullanmaya başlarız. Akıllı cep telefonları sayesinde ne zaman istersek telefonlara yapılan internet paketleri ile mobil veri akışını sağlayabiliriz. Cep telefonlarının bu kadar çok üretilmesi sonucunda bizlerin akıllarına bazı soru işaretleri takılabilir. Bu işaretlerinden biri de bizlerin ne zaman istersek internetten giderebiliriz. Şöyle ki günümüzde üretimi artan cep telefonları çok fazla olduğu için bu ürünlerin aynı zaman da bu şekilde çok üretilmesi acaba bizlerin sahip olduğu cep telefonlarının çakma ürün olup olamadıkları sorusunu aklımıza getirir. Böyle olunca da bizler cep telefonlarımız sayesinde gerekli olan tüm sorgulama işlemleri için her türlü alanda kolayca gerçekleştirebiliriz. IMEI sorgulama olarak geçen bu isimden bizler de ne zaman istersek yararlanarak cep telefonumuzun üretim yerini kolayca öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Sizler vatandaşlar olarak de bu IMEI sorgulama işleminden yararlanmak bu noktada sizlere kolaylık katan hiç düşünmeden dakikalar içerisinde yapabilecek ve de bu şekilde cep telefonunuzun nere üretildiği hakkında bilgi alabilirsiniz. Artık bu işlemleri pratik bir şekilde işlemlerinizi hiç zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle sizlerden istenecek olan husus bir e-Devlet şifresi edinmenizdir. IMEI sorgulama işlemi e-Devlet hizmet portalı adı altında bulunur. Çünkü e-Devlet dijital sistemde hizmet veren bir kuruluş olduğu için bu resmi siteye giriş yapabilmek için sizlerin bu şifreyi ihtiyacı vardır. Gerekli olan bu şifreyi de bizler de PTT kurumlarından temin edebiliriz. Çünkü bu e-Devlet sistemine giriş için e-Devlet şifresi postanelerden verilir. Hemen sonrasında sizler orada yer alan memur görevli arkadaşlara almak istediğiniz şifreyi beyan ediniz. Onlarında sizlerden istediği bazı şeyler olacaktır. T.C. kimlik numaranız için nüfus cüzdanı ve sonrasında işlem ücreti için 2 TL olan parayı temin etmeniz gerekecektir. Bu ücreti sizler görevli kişiye teslim ettikten sonra birkaç dakika içinde görevli kişi sizlere bir kapalı zarf verecektir. Bu zarf içerisinde bulunan e-Devlet şifresi ile sizler kolay bir şekilde e-Devlete giriş yaparak IMEI sorgulama yapabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi için de cep telefonlarınızın ayarlar kısmından IMEI numarasını bularak kısa bir sürede IMEI sorgulama işlemini yapabiliriz.

Haberin Devamı