Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi sayesinde cihazınızın serisini ve izin durumunu öğrenebilirsiniz!

IMEI sorgulama işlemi sayesinde günümüzün vazgeçilmez cihazı olan akıllı telefonlarınızın nerede üretildiği ve serisi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bu IMEI sorgulama işlemi emek hırsızları olan kaçakçıların önüne geçmek için de kullanılmaktadır. Siz de telefonunuzun kaçak olduğu hakkında bir şüphe barındırıyor veya telefonunuzun üretildiği yer hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız hemen IMEI sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI sorgulama işlemi sayesinde cihazınızın serisini ve izin durumunu öğrenebilirsiniz!

Dünyamızı ve yaşantımızı daha kolay bir hale dönüştürmek için teknolojik gelişmeler her geçen gün kendini yenilemektedir. İnternet üzerine kurulu olan bu yeni çağ resmi işlemlerin dijital ortam üzerinden gerçekleştirilmesine de olanak sağlamaktadır. Bu durumda bizlere en büyük yardımı olan elektronik cihaz akıllı telefonlardır. Akıllı telefonlar cep telefonlarının en son geliştirilmiş halidir. Mini bir bilgisayar olarak işlev gören akıllı telefonlar vatandaşlarımıza internet üzerinden resmi işlemlerini gerçekleştirme şansı da sunmaktadır. Bu da GSM operatörlerinin akıllı telefon kullanıcıları için paket olarak düzenlemiş oldukları internet hakkı sayesinde gerçekleşmektedir. Almış olduğunuz akıllı telefonun nerede üretildiği hakkında bilgi sahibi olmak için veya aldığınız telefonun birebir firmanın orijinal ürünü olduğuna ikna olmak için telefonu aldıktan sonra IMEI sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

IMEI sorgulama işlemi diğer resmi işlemler gibi internet ortamı üzerinden gerçekleşmektedir. İnternet üzerinden resmi işlemlerimizi gerçekleştirmek için devletimiz bizlere resmi bir platform kullanıma sunmuştur. e Devlet adının verildiği bu resmi platform devletimizin resmi internet sitesidir. Bu resmi internet sitesi üzerinden tüm bakanlıkların resmi internet sitelerine ulaşabilir ayrıca tüm kamu kuruluşları üzerinden gerçekleştirecek olduğunuz tüm resmi işlemleri e Devlet platformu üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. e Devlet üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemler arasında IMEI sorgulama işlemi de bulunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden bu ve bu tür resmi işlemleri gerçekleştirmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için ise ilk olarak yapmanız gereken işlem herhangi bir PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesine gittikten sonra vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterli olacaktır. Vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti alarak size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra IMEI sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için ilk olarak yapmanız gereken işlem telefonunuza ait olan IMEI numarasını öğrenmek olacaktır. *#06# telefonunuzdan tuşladıktan sonra ekranınıza telefonunuza ait olan IMEI numarası gelecektir. Bu IMEI numarası sayesinde e Devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işleminizi yapabileceksiniz. Bu işlem için e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama bölümüne IMEI sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden IMEI sorgulama işleminizi kısa bir süre içinde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı