Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Cihazınızın çalıntı olup, olmadığını veya kayıt durumunun ayrıntılı bilgilerini merak ediyorsanız Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) online IMEI sorgulama uygulamasını kullanabilirsiniz. İnternet erişimi sağlayabildiğiniz her yerden BTK’nın e-Devlet portalındaki IMEI sorgulama uygulamasını kullanabilme şansınız bulunuyor. Üstelik e-Devlet üzerinde yer alan BTK online IMEI sorgulama uygulamasını kimlik doğrulaması yapmadan da kullanabilirsiniz.

IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazlarının IMEI numarasının ayrıntılı kayıt bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan online IMEI sorgulama hizmeti bu noktada akıllı cihaz kullanıcıları açısından oldukça önemli bir avantaj ve kolaylık sağlıyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık vatandaşların sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazlarının çalıntı olup, olmadığını veya IMEI numarasının başka cihazlar üzerinde kullanılıp, kullanılmadığını da görebilme imkanına sahip olabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması özellikle de insanların akıllı cihazlarının kayıt durumu hakkında bilgi alabilme şansına internet hız ve kolaylıklarında ulaşabilmesine yardımcı oluyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu gibi etkileri nedeni ile de günümüz modern teknoloji çağında tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmet uygulaması Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan online bir dijital hizmet uygulamasıdır. Son yıllarda akılı cihaz pazarında yaşanan büyüme ve beraberinde getirmiş olduğu çok sayıdaki sorun dolayısı ile de devlet kurumu kademesinde çözüm arayışları çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum tarafından elektronik ortam üzerinde IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu sayede vatandaşların akıllı cihazlarının kayıt durumu konusunda karşı karşıya kalabilecekleri olumsuz durumlara karşı oldukça önemli ve sn derece pratik çözümden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaş internet erişimi sağlayabildiği her noktadan elektronik ortam üzerindeki e-Devlet portalı içerisinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı sayesinde vatandaşların akıllı cihazlarının IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgileri öğrenebilmesi mümkün oluyor. Özellikle de akıllı cihazlar ile ilgili olarak son yıllarda vatandaşların en çok yaşadıkları sorunların başında gelen çalıntı akıllı cihaz ve IMEI klonlama gibi yasadışı ve aynı zamanda da kullanıcı mağduriyeti yaşatacak durumlara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde güvenlik önlemi oluşturması ve bilgi sağlaması amacı ile IMEI sorgulama hizmet ekranı faaliyete sokulmuştur.

Haberin Devamı

Sanal ortam üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan IMEI sorgulama uygulamasına kadar uzanan bir hizmet ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Bu gibi etkileri dolayısı ile günümüz modern ve teknoloji çağında akıllı cihazlar günlük yaşamın en önemli parçalarından birisi olarak insan hayatında kendisine yer buluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu dijital hizmet ekranında IMEI numarasının öğrenimi değil tam tersi şekilde IMEI numarası üzerinden IMEI numarası kayıt durumu öğrenilmekte olduğundan akıllı cihaz tutkunlarının e-Devlet IMEI sorgulama ekranında 16 haneden oluşan IMEI numaralarını girmeleri gerekiyor. Bu IMEI numarası cihaz orijinal kutusu üzerinde, cihazın ‘ayarlar/hakkında/durum’ kategorisinde yazabildiği gibi kullanıcı tarafından ‘*#060#’ kodu cihazda tuşlanarak da kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı