Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama ile cep telefonu bilgilerine erişim sağlayın!

IMEI sorgulama işlemi ile siz de cep telefonunuzun yasal izin durumunu öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden vatandaşlara sunulmaktadır. IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirmek için E-devlet şifresine de ihtiyacınız yoktur.

IMEI sorgulama ile cep telefonu bilgilerine erişim sağlayın!

Teknoloji son zamanlarda artık hemen hemen her evde hatta her cepte hayatımızdaki yerini alıyor diyebiliriz. Gelişen bu teknolojiye kayıtsız kalabilmek pek mümkün olmadığı gibi artık tüm işlemlerimizde bu araçları bir amaç haline dönüştürdüğümüzde oluyor. Gelişen teknolojinin en taşınabilir olan nimetlerinden biri olan cep telefonları artık her bütçeye göre üretilmekte ve hizmete sunulmaktadır. Kimimiz sıfır cep telefonlarını tercih etmekte kimimiz ise ikinci el cep telefonlarını alarak bu ürünlerden ediniş olur. Fakat son dönemlerde ortaya çıkan dolandırıcılık çeşitlerinden biri olan cep telefonu kaçakçılığı ve hatta cep telefonunu başka bir pasaport üzerine kayıt ettirme gibi bir çok insanların güvenini kaybedecek yöntemler gelişti. Bu yöntemlerden uzak durma için ve bu yöntemleri yapanların önünü kesmek amacı ile sizlerin güvenliğini sağlayacak olan bir sistem geliştirildi.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sistem sayesinde cep telefonlarınızın sıfır ürün olup olmadığını ikinci el olup olmadığını aynı zamanda kaçak bir ürün olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Buna göre alım satım işlemlerinizi gerçekleştirmek daha da güvenilir bir hale gelecektir. IMEI Sorgulama işlemi olan bu güvenli sorgulama işlemi için öncelik ile sahip olduğunuz cep telefonun ya da almayı düşündüğünüz cep telefonu IMEI Kodunu bilmeniz gerekecektir. Bu IMEI Sorgulama işlemi sonucu çıkacak olan kayıtlar sizlerin güvenli alışveriş anlamında içinizi rahatlatacaktır. Ya da almak istediğiniz üründen vazgeçmenizi ve ileride mağdur olmanızı önleyecektir. Bu IMEI sorgulama işlemini ise internet bağlantısının olduğu her yerden 7/24 gerçekleştirmeniz mümkündür. IEMI Sorgulama işlemi için ihtiyacınız olan tek şey e-devlet şifresidir. E-devlet şifreniz var ise bu işlemi gerçekleştirmeniz sadece bir kaç dakikanızı alacaktır. Eğer IMEI Sorgulama işlemi için e-devlet şifreniz yok ise öncelikle en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekecektir. Başvuru esnasında sizlere verilecek olan formu düzgün bir şekilde doldurmanız önemlidir. Çünkü IMEI sorgulama işlemi esnasında sizlere ait olan bilgileri tekrar sizden isteyerek sizleri yormamak ve gereksiz zahmetten kurtarmak amaçlı olan e-devlet sistemi ünlük işlemleri en kısa sürede gerçekleştirmeye odaklıdır. Bu formu eksiksiz bir şekilde girdikten ve teslim ettikten sonra sizlere aynı gün içerisinde e-devlet şifresi verilecektir. IMEI Sorgulama işlemi için aldığınız e-devlet şifresine ödemeniz gereken ücret sadece 2 TL’dir. Daha sonra resmi e-devlet web sayfasını ziyaret etmeniz gerekecektir. Ve burada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz olacaktır. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girdiğiniz emin olduktan sonra kimliğimi sorgula butonuna tıklayın ve ardından yenilenerek açılacak olan sayfada IMEI Sorulama işleminizi gerçekleştirmek üzere e-hizmetler kısmından IMEI Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın. Ve cep telefonunuzun kodu ile IMEI Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistem sayesinde alım satım işlemlerinizi daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı