Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) online IMEI sorgulama ile çalıntı akıllı cihazlar anında tespit ediliyor. IMEI numarası kayıt bilgileri üzerinden akıllı cihazların çalıntı durumu ve IMEI numarası kopyalanması durumu BTK IMEI sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. IMEI sorgulama ekranı e-Devlet sistemi üzerinden hizmet veriyor.

IMEI sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

Teknolojik yenilikler modern yüzyıl insanının yaşamının merkezinde kendisine yer ediniyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde oldukça ciddi bir Pazar hakimiyetine sahip olan akıllı mobil cihazların yeni nesil çözümleri ile oldukça aktif şekilde günlük yaşamın şekillendirilmesinde kullanılmasına yol açıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde son derece aktif ve yoğun olarak kullanılan akıllı mobil cihazlara yönelik olarak elektronik ortam üzerinde doğrudan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete sunulmuş olan online IMEI sorgulama isimli bir sorgulama hizmet ekranı bulunuyor. Akıllı cihaz kullanıcıları ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kendilerine sunulan bu sorgulama ekranını kullanarak, akıllı cihazlarına ilişkin olarak güvenirlilik durumuna ilişkin olarak en güvenilir kayıt bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması Türkiye’deki mobil akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar piyasasında tüketicinin sıklıkla karşı karşıya kalabildikleri çalıntı akıllı mobil cihaz veya akıllı cihazların kayıtlı IMEI numaralarının başka cihazlarda kullanılmak üzere kopyalanması gibi durumlardan dolayı karşı karşıya kaldıkları ciddi mağduriyetlere yol açabilen durumlara karşı ciddi bir güvenlik imkanı sağlıyor. Çünkü günümüz modern yüzyılında internet ortamında yer alan her bir dijital hizmet uygulamasına son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilen tüketici, internet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından sadece dakikalar içerisinde kullanmakta olduğu veya satın alacağı akıllı cihazın piyasa içerisinde sıklıkla karşı karşıya kalınan bu durumlardan muzdarip olup, olmadığını öğrenebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

Akıllı cihaz kullanıcılarının yoğun olarak kullanmakta oldukları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinden akıllı cihazların tüm IMEI numarası kayıt bilgileri öğrenilebilmektedir. Bir akıllı cihazın henüz üretimi aşamasında, sadece kendisine özel olan ve eşsiz olan bir numara atanmaktadır. IMEI numarası olarak isimlendirilen bu numara 16 haneden oluşmaktadır. İnternet üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinden de bu IMEI numarasının kayıt durumu kontrolü gerçekleştirilebilmektedir. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde akıllı cihaz kullanıcıları son derece pratik bir şekilde kullandıkları akıllı cihazın IMEI numarasının kayıtlı olup, olmadığına, kayıt durumu bilgilerine ve aynı zamanda da kopyalanma gibi durumlar ile karşı karşıya olup, olmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde y