Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama ekranı ile cihazların yasal durumunu öğrenebilirsiniz!

BTK IMEI sorgulama ekranından akıllı cihazın kayıt bilgilerini sorgulayabilirsiniz. En güncel ve en detaylı cihaz bilgilerine IMEI sorgulama ekranından ulaşılabiliyor. IMEI sorgulama ekranı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor.

IMEI sorgulama ekranı ile cihazların yasal durumunu öğrenebilirsiniz!

Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında son derece önemli çözümler sağladığından dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık insanların yaşamlarının her alanında çok daha kolay ve çok daha pratik işlem olanaklarından yararlanabiliyor olması teknoloji kullanımının oldukça yüksek düzeye ulaşmasını sağlıyor. Günümüz modern yüzyılında insanların yaşamları içerisinde çok önemli bir yere sahip olan mobil akıllı cihaz ürünleri oldukça yoğun şekilde Türkiye’de de kullanılıyor. Bu çerçevede yoğun bir ilginin ortaya çıktığı Türkiye’de mobil akıllı cihazlarda yüksek güvenliğin sağlanabilmesi amacı ile online IMEI sorgulama hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açıldı.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde bir akıllı cihazın her bir IMEI numarası kayıt bilgisine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yılarda hızla gelişen modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojilerinin çok ileri nesil teknolojileriyle üzerinde var olan geniş fonksiyonları ve beraberindeki etkin hizmet çözümleri nedeni ile oldukça yoğun şekilde kullanılıyor olması mobil akıllı cihaz sektöründe tüketicinin çeşitli güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalabilmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Modern yüzyıl Türkiye’sinde tüketicilerin mobil akıllı cihaz piyasası içerisinde en sık karşı karşıya kaldığı başlıca güvenlik sorunlarının başında kesinlikle çalıntı akıllı cihazlar geliyor. Tüketicinin hem maddi hem de manevi yönden çok ciddi mağduriyetler yaşayabilmesine neden olabilen çalıntı akıllı cihaz ürünlerine karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde online IMEI sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Türkiye’de tüm teknoloji kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak, pratik bir şekilde kullanılabilmekte olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan IMEI sorgulama ekranı sayesinde bir akıllı cihazın çalıntı olup, olmadığını anlayabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de bir akıllı cep telefonunun veya tablet bilgisayarın yasal olarak kullanılabilirliğinin sağlanabilmesi için üretiminden sonra veya ithal edilmesinden sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde IMEI numarasının kayıt edilmesi gerekiyor. Akıllı cihazların üretimi aşamasında atanan ve 16 haneden oluşan IMEI numarası isimli bu sayı dizisinin Türkiye’de kayıtlı olmaması durumunda tüketici cihazı kullanamıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan IMEI sorgulama ekranı ile cihazın IMEI numarası kayıt bilgilerine ulaşabilmesi çalıntı veya yasa dışı olarak Türkiye’ye getirilmiş olan cihazların yaratacağı mağduriyete yönelik olarak ciddi bir güvenlik önlemi alabilmesi sağlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden akıllı cihazlarda çok sık şekilde karşı karşıya kalınabilmekte olan IMEI numarası kopyalanması durumu da kolay bir şekilde sorgulanabiliyor.

Haberin Devamı