Gazete Vatan Logo

IMEI numarası sorgulama işlemini tek tıkla gerçekleştirin!

IMEI sorgulama işlemi online olarak yapılır. IMEI sorgulama işlemi zamanınızı almadan kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir. IMEI numarası nasıl sorgulanır yazımızdan öğrenebilirsiniz.

IMEI numarası sorgulama işlemini tek tıkla gerçekleştirin!

Telefonlar hayatımızda büyük ve önemli bir yer kaplamakta. Telefonların hayatımızda bu denli büyük ve önemli bir yer kaplamasının asıl sebebi; hem iletişim aracı olarak kullanılabilmesi, hem de birçok aktivite ve eğlence için gerekli araç olmasından kaynaklanmaktadır. Cep telefonları bu kadar çok hayatımıza girmişken, cep telefonları ile ilgili olarak bilmemiz gereken bir gerçek vardır. O da telefonun kaçak olup olmaması. Telefonunuz şayet kaçaksa bu sizi hayli zor duruma sokacaktır. Bu sebeple de IMEI numarası size yardımcı olacak olan numaradır. Telefonunuzun IMEI numarasıyla telefonunuzun kutusu üzerinde yazan seri numarası birbirini tutuyorsa sizin telefonunuzun kaçak değildir. Şayet tutmuyorsa telefon kaçaktır. Bu işlemi telefon aldığınız sırada yapabilirsiniz. Şöyle ki; IMEI numarasını öğrenmek çok kolay; IMEI numarası sorgulama işleminin yapılabilmesi için *#06# tuşlayarak aramalısınız. Bu işlem sonrasında telefon IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. IMEI numarası bu kadar basit bir şekilde sorgulandığından herkesin yapabileceği bir işlemdir.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

IMEI numarası sorgulaması yalnızca telefonun kaçak olup olmadığını öğrenmek için kullanılmamaktadır. IMEI numarasını polislerde telefonun kaybolması, çalışılması durumunda kullanmaktadır. IMEI numarası hatta değil telefona ait bir şeydir ve telefon hattı değiştirilse dahi IMEI numarasında her hangi bir değişim söz konusu olmayacaktır. IMEI numarasının kullanım alanının genişliğinin yanı sıra IMEI numarasının sağlamış olduğu birçok da avantaj bulunmaktadır. Kaçak telefon tespiti, kayıp veya çalıntı olan telefonun bulmak için yer tespiti gibi. *#06# araması yaparak IMEI numarası sorgulamak tüm telefonlar için geçerlidir. Ancak ıphone ya da ıpad kullanıcısıysanız bu şekilde sorgulama yapamazsınız. Sorgulama yapabilmek için; ayarlar bölümüne gelmeli ve ayarlar menüsünün en altında bulunan telefon hakkında ibaresine tıklamalısınız. Telefon hakkında menüsünün en alt kısmında ise IMEI numaranıza ulaşabilirsiniz. Blacberry ve Sony Ericson telefonların bazı modellerinde de IMEI numarası sorgulama işlemi *#06# tuşlamasıyla yapılamamaktadır. Blacberry ve Sony Ericson telefonlardan bu tarzda IMEI numarası sorgulatması yapılamayan bir telefonla karşı karşıya geldiyseniz yapacağınız işlem şu şekildedir; Seçenekler menüsünde durum alanının en altında IMEI numaranızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte IMEI klonlama işlemi yapılmaktadır. Kayıtlı olan bir cihazla kayıtlı olmayan bir cihazın IMEI numarası değiştirilebilir. Kendi telefonunuzda böyle bir işlem yapılıp yapılmadığını merak ediyorsanız izleyeceğiniz bir yol bulunmaktadır. Yine telefonunuzda *#06# arayarak IMEI numaranızı öğrenmelisiniz. IMEI numaranızı öğrendikten sonra telefonunuzun arkasında yer alan numarayla karşılaştırmalısınız. Eğer ki bu iki numara birbirini tutuyorsa her hangi bir klonlama söz konusu değildir. Ancak bu iki numara birbirinden farklıysa telefonunuzda klonlama işlemi yapılmış demektir. IMEI numarası sorgulamanın ikinci yöntemi için ise yine *#06# tuşlayarak IMEI numaranızı öğrenmelisiniz. Daha sonra mobil cihaz kayıt sistemine giriş yaparak IMEI numaranızı yazıp sorgulatmalısınız. Telefon modeliniz ve markanız belirecektir. Eğer ki sizin telefonunuzla uyuşuyorsa her hangi bir klonlama yapılmamış demektir.

Haberin Devamı