Gazete Vatan Logo

İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor? İmar Barışı ödemelerinden son günler!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına haftalar kaldı. İmar barışı affından yararlanmak isteyenlerin Yapı Kayıt Bedelini 31 Aralık’a kadar yatırması gerekiyor. Peki, İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor?

İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor? İmar Barışı ödemelerinden son günler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Aralık 2017’den önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için hayata geçirdiği İmar Barışı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşların, başvurularını 1 Temmuz’da uzatmıştı. İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyenler Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar ödemesi gerekiyordu. Kalan yüzde 75’i için ise son gün 31 Aralık. Peki, imar barışı ödemeleir nereye yapılyor?

İMAR BARIŞI ÖDEMELERİ NEREYE YAPILIYOR?

İmar barışı ödemelerinde başvurularını tamamlayan vatandaşlar, kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası’na ödeme yapabilir. Ödemeler tamamlandıktan sonra, Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.

Başvurular e-devlet kapısından yapılıyor. Başvurularını tamamlayanlar ‘’taahkuka bağlan’’ sekmesi üzerinden ödemesini yapıyor.

‘’SON GÜNE BIRAKMAYIN’’

İmar Barışı’nda tanınan hak 3 hafta sonra sona eriyor. Ödemesini yapmayanların Yapı Kayıt belgeleri iptal olacak. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, yetkililerin açıklamalarında ödeme süresinin kesinlikle uzatılmayacağının belirtildiğini ifade ederek, “Ödemeyi henüz yapmayan vatandaşlarımız ödemeleri son günlere bırakmamalı. Son günlerde yoğunluk yaşanabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarımsal nitelikli hazine arazilerini kiralayan ya da kullananların bu arazileri satın almak için başvuracakları son günün de 31 Aralık olduğunu hatırlatan Yüksel, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Hazine’ye ait tarım arazisi üzerinde kaçak yapılar için eğer imar barışına başvurulmuşsa bu yapılar yıkılmayacak. Ancak bu yapılar için imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınmamışsa tarım arazisi satın alınsa bile bina yıkılabilir, kaçak olmaya devam edecek. Satın alınan arazi için ecrimisil ödemesi ise bitecek.”