Gazete Vatan Logo

İmar affetti toprak affetmedi

Zemininde toprak kayması oluşan dört katlı bina, boşaltılmasının ardından çöktü. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, “1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina yoğun yağmurlardan dolayı büyük tehlike yaşıyor” dedi ve bina çöktü.

İmar affetti toprak affetmedi

Beyoğlu Sütlüce’de Fuadiye Sokak’taki bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. Bina tahliye edilirken, çevredeki apartmanlar da tedbir amacıyla boşaltıldı. Çevre sakinlerinden Gamzenur Tazegül, ses üzerine dışarı çıktığını belirterek, “Karşıdaki binanın yıkıldığını gördük.

Polisler, bizim binanın da çökme riski olduğunu söyledi” dedi. Yazgülü Cenan ise sesle irkildiklerini kaydederek, “Yan taraftaki binada toprak kayması olduğunu gördük. Şu an gözümüzün önünde bina kayıyor” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnşaatı devam eden bir yapının üzerinde 1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor. 1,5 saat içerisinde belediyemiz 3 binaya müdahale etti, oraları tahliye etti; elektriğini, suyunu, doğalgazını kesti. Hayati bir tehlike şu an için söz konusu değil” dedi.

Kaçak olarak yapılmış

Binanın ruhsatı ve iskanı olmadığını dile getiren Demircan, “Kaçak bir yapı. Normalde boşluğun arkasında bir istinat duvar var. Bu duvarın arkasındaki kum aşırı yağmurdan şişiyor, şişince patlıyor ve arkadaki dolgu tamamen yeni yapılan bir inşaatın çukuruna doluyor. 1994’te kaçak olarak yapılmış” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bina, boşaltıldıktan yaklaşık 2 saat sonra çöktü.