Gazete Vatan Logo

Imany’miz gevreyecek!

Şarkılarında aşktan kadın hakları mücadelesine, iklim değişikliğinden siyasi baskılara kadar pek çok konuya değinen caz, soul ve funk müziğinin önemli temsilcilsi Imany ile Türkiye konseri öncesi konuştuk.

Imany’miz gevreyecek!

İlk albümü Shape of a Broken Heart ile üç ülkede platin plak ödülü kazanan Imany, şarkılarında aşktan kadın hakları mücadelesine, iklim değişikliğinden siyasi mücadelelere kadar pek çok konuya değiniyor. There Were Tears şarkısının da yer aldığı 2016 tarihli EP’sinin ardından, The Wrong Kind of War albümüyle dikkat çeken Imany, İzmir ve İstanbul’da vereceği iki konser ile hayaranlarını büyüleyecek.

Müzik ile uğraşmaya karar verdiğiniz ilk anı hatırlıyor musunuz?

Gerçekten ilk kez değil, ama müziği ciddiye almaya nasıl karar verdiğimi hatırlıyorum. New York’taydım ve sanatçıların çok çalıştıklarını ve hayatta kalmak için benim gibi birçok işte çalıştıklarını görüyordum. Biri bana hayal kurmayı bırakıp rüyamı yaşamaya başlamamı söyledi ve ben de şarkıcılık kariyerime odaklanmaya karar verdim.

Modellik kariyerinden sonra şarkı söyleme kararınız nasıl gelişti?

Her zaman şarkı söylemek istedim, ama özellikle güçlü sesimle bunun mümkün olmadığını düşündüm. Ama Tracy Chapman gibi sanatçılar bana ilham verdi. Bu yüzden çok çalışmaya ve gerçekten ne yapmak istediğimi yapmaya karar verdim.

Haberin Devamı

ÇEVREYLE İLGİLENİN

Bana dokunan her şey hakkında konuşmaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum. İnsanların çevreyle ilgili sorunlarının, her yerdeki adaletsizliğin farkında olmalarını istiyorum.

Oğlum için müziğe mola vereceğim

Ülkemizde çok sevilen bir sanatçısınız. Türk hayranlarınız ile olan bağınız nasıl?

İstanbul’u seviyorum, her zaman gelmekten hoşlandığım güzel bir şehir. Hatta zaman zaman tatile bile gidiyorum. Türk izleyicilerimi çok seviyorum, gerçekten hepsi sıcak ve samimi.

Anne olmak sizi nasıl etkiledi?

Anne olmak harika bir deneyim. Oğlumu seviyorum ve o bugüne dek sahip olduğum en iyi şey. Ona sahip olmak önceliklerimi değiştirdi.

Yeni albümünüz ‘The Wrong Kind of War’un üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Bu albümü hangi hislerle kaydettiniz?

Bir albüm kaydına girmeden önce her zaman çok fazla şarkı yazarım, kayıt sırasında en iyileri seçeriz. Tüm albümlerim aynı müzisyenlerle aynı stüdyoda Paris’te kaydedildi. Ama son albüm için, bazı enstrümanları kaydetmek için Budapeşte’ye gittik. Unutulmaz bir deneyimdi.

Haberin Devamı

İstanbul ve İzmir konserlerinden sonra planlarınız neler?

Fransa’da bir dizi festivalde sahne alacağım ve daha sonra oğlumla ilgilenmek ve bir süre için başka şeyler yapmak üzere bir mola vermeyi planlıyorum.

Burdaki hayranlarınıza özel bir mesajınız var mı? Sahnede ne gibi süprizler hazırlıyorsunuz?

Tüm izleyicilerimi ve daha beni daha önce izlememiş müzikseverleri İzmir ve İstanbul’daki şovuma gelmeye davet ediyorum. Bunlar bir süreliğine son gösterilerim olacak ve ben orada olmak için sabırsızlanıyorum.

İzmir ve İstanbul’da iki konser

Imany 11 Mayıs’ta İzmir Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda 12 Mayıs’ta İstanbul’da Volkswagen Arena’da sahne alacak.