Gazete Vatan Logo

İmam Hatipliler ihanet etmez tartışması

Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler "İmam Hatip mezunu milletine çok özel durumları yoksa ihanet etmez" sözleriyle tartışma yarattı.

Erzurum’daki İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çıkardığı ‘Kırk Göze’ adlı dergide yapılan röportajda Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Küçükler’in “İmam Hatip mezunu çok özel durumları yoksa vatanına, milletine ihanet etmez” sözleri tartışma yarattı.

Geçen Mart ayında yayınlanan dergide yer alan röportajla ilgili Lise Müdürü Selami Güneş, “Röportajı dört öğretmen, ses kaydına alarak yaptı” demesine rağmen, Başkan Ahmet Küçükler, röportajda geçen “çok özel” ifadesinin kendisine ait olmadığını öne sürdü.

İmam Hatip Lisesi öğretmenleri Ayşegül Sili, Recep Ertugay, Çiğdem Cengiz ve Muharrem Özdemir, ‘Kırk Göze’ adlı derginin ilk sayısı için İmam Hatip Lisesi mezunu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ile bir röportaj yaptı. Derginin 22, 23, 24 ve 25’inci sayfalarında yer alan fotoğraflı röportajda, öğretmenlerden Ayşegül Sili’nin ‘İmam Hatip Lisesi’nde okumak kendi tercihiniz miydi? Size ne gibi kazanımları oldu? İmam Hatipler’in şu andaki konumunu göz önünde bulundurduğumuzda, tercihiniz yine İmam Hatip okulları olur muydu?’ sorusuna, Başkan Küçükler, tartışmalara neden olacak şu açıklamayı yaptı:

‘ÇOK ÖZEL DURUM YOKSA İHANET ETMEZ’

“Ben Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hukuk Fakültesinden sonra İlahiyat Fakültesini okudum. Batıda teoloji okumayan kişileri aydın sınıftan dahi saymıyorlar. Sonuç itibariyle kişi inanan bir insana inandığı bilgileri bilmesi gerekir. Bilmeden inanmanın da kimseye bir faydası olmaz. Buna gerçek bir inanç da demek zor. Temelde bu düşüncelerle İmam Hatip Lisesi’ni tercih ettim. Ayrıca İmam Hatip her zaman vatanına, milletine bağlılığı, sevgiyi, büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevmeyi, insan hakları kadar hayvan haklarına saygı göstermeyi, tüm canlılara yaradandan dolayı ciddi manada bir güzellikle bakabilmesini öğrettiği için tek taraflı değil, belki bir kuş gibi tek bir kanatla yetişme değil, hem maddi hem manevi anlamda bilimlere, ilimlere sahip olabilme adına İmam Hatip’i tercih ettim. Bugün de olsa hiç tereddüt etmeden İmam Hatip okurum.
İmam Hatipli olmak bana gururların en büyüğü. Çünkü hiçbir zaman bir İmam Hatip mezunu çok özel durumları yoksa vatanına, milletine ihanet etmez. Kimseye haksızlık etmeyi asla düşünmez. Çünkü bir insan olarak biz bu dünyaya niye geldiğimizi ve sonuçta nereye gideceğimizi bilmemiz gerekiyor. Bunu da bize veren sonuçta inancımız. İnançlı insanların hiçbir zaman bir haksızlık ve yanlışlık yapmayacağını düşünüyorum. Ve nitekim istatistiki bilgiler de bunu teyit edecektir. İmam Hatipli hiçbir zaman vatan haini olmamıştır.”

KÜÇÜKLER: İFADE BENİM DEĞİL
Başkan Küçükler’in İmam Hatip Lisesi’nin dergisine yapmış olduğu, “İmam Hatip mezunu ’çok özel’ durumları yoksa vatanına, milletine ihanet etmez” açıklaması ortalığı karıştırdı. AKP’li Belediye Başkanı Küçükler, röportajda geçen ‘çok özel’ kelimesinin kendisine ait olmadığını öne sürdü. Gazetecilerin “Dergi yayınlandı, tekzip ettiniz mi?” sorusu üzerine Başkan Küçükler, “Ben bu şekilde ifade kullanmamışım. Benim kullandığım ifade şudur: İmam Hatipli hiçbir zaman bir yanlış harekette bulunmadı, bundan sonra da bulunmaz. Yani çok özel durumlar yoksa diye bir ifade yok. Öyle bir ifade benim değil. Biz sadece genel olarak İmam Hatipliler’in yanlış yapmayacağını belirttik. Genel olarak söylediğimiz, imam hatipli, vatanına, milletine yanlış yapmaz. Genel olarak kendi okulumun kalitesini belirtmek amacıyla söylediğim bir söz” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: RÖPORTAJI ÖĞRETMENLER YAPTI
İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Güneş ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile röportajı okulun öğretmenlerinin yaptığını bildirdi. Selami Güneş, “Başkanın bu sözü söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Röportajı dört öğretmen, ses kaydına alarak yaptı. Benim de iki gün önce o ifadeden haberim oldu. Başkanla bu konuyu hiç konuşmadık. Dergi Mart ayı içerisinde çıktı. Bugüne kadar bu yönde bir şikayet olmadı. Öğretmenler arkadaşlarımız şu anda tatilde. Döndüklerinde konu aydınlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı