Gazete Vatan Logo

Imair Havayolları'na ait uçak Ercan Havaalanı'na indi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Aliyev Havaalanı'ndan kalkan Azerbaycan özel havayolları şirketi Imair'e ait uçak, saat 22.00'de yaklaşık Lefkoşa'daki Ercan Havaalanı'na indi

KKTC'ye ilk kez direkt uçuşla bir yolcu uçağı indi. Azerbaycan'a ait özel bir havayolu şirketi olan IMAIR, KKTC'ye uygulanan ilk özel havayolları şirketi oldu. Uçağın gelişi Ercan Devlet Havalimanı'nda, halk dansları, nazar boncukları, çiçekler, KKTC ve Azerbaycan bayraklarıyla karşılandı.

"KKTC'YE DÜŞMEKTEN MUTLUYUZ'
Azerbaycan- Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Ahmet Erentok Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, tarihi ve duygusal bir geceyi Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamaktan dolayı mesut olduklarını söyledi. Erentok, 31 yıldan sonra KKTC'ye inen Türk bayrağı dışındaki tek ve ilk başka bir bayrakla Ercan Havaalanı'na inmesinin ve özellikle bu bayrağın Azerbaycan bayrağı olmasının çok önemli olduğu belirtti.

Azeri işadamı Ahmet Erentok, Azeri aksanıyla "KKTC'ye düşmekten mutluyuz" dedi. Erentok, 3 gün sürecek ziyaretlerinde 8'e yakın işbirliği protokolü imzalayacağını ve ikili anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkileri daha önemli bir boyuta taşıyacağını vurguladı.

3 AY SONRA UÇUŞLAR BAŞLAYABİLİR
Azeri heyetinde bulunan IMAIR havayolları sahibi Fuzuli Alekberov ise düzenli seferlerin hazırlıklar istediğini ve direkt uçuşların 3 ay sonra başlayabileceğini söyledi. Alekberov, Azerbaycan- İstanbul arasındaki ilk uçuşu 1989'da kendilerinin gerçekleştirdiğini ve ilk uçuştan 3 ay sonra düzenli sefere başladıklarını söyledi. Fuzuli Alekberov, amacın ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek olduğunu vurguladı.

Uçuşun çok rahat gerçekleştiğini de belirten IMAIR havayolları sahibi Fuzuli Alekberov, Azerbaycan'dan KKTC'ye Gürcistan ve Trabzon üzerinden gelindiğini ve uçuşun 2.5 saat sürdüğünü söyledi. Heyet, işadamı, üst düzey bürokrat, sanatçı ve gazetecilerden oluşuyor.

Haberin Devamı