Gazete Vatan Logo

Imagination’dan Apple’a olay yanıt!

Imagination Technologies ve Apple arasında GPU gerilimi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İşte konu hakkındaki son gelişmeler ve diğer detaylar.

Imagination’dan Apple’a olay yanıt!

Hatırlanacağı üzere Apple kısa süre önce yaptığı açıklamada kendi GPU birimlerini üretmek istediğini belirtmişti. Üstelik Tim Cook, bunu iki sene gibi kısa bir sürede gerçekleştirmek istediklerini böylece yeni iPhone modellerinin maliyetini daha da düşürebileceklerini savunmuştu.

Cupertino merkezli şirketten gelen bu beklenmedik açıklama sonrasında, iPhone modellerinin GPU birimini üreten Imagination Technologies hisseleri büyük bir düşüş yaşamış ve şirkete olan yatırımlar bıçak gibi kesilmişti. Bu durumun temel nedeni ise, Imagination Technologies’in tüm gelirinin yaklaşık olarak yüzde 60’lık bölümünü Apple’dan sağlıyor olmasıydı.

Cupertino’dan gelen açıklamalara bir süre sessiz kalan Imagination Technologies, geçtiğimiz gün sürpriz bir hamle yaptı. Şirketten yapılan resmi açıklamada, Apple’ın Imagination Technologies’e ait bazı patentleri ihlal etmeden kendi. GPU birimini üretmesinin büyük oranda imkansız olduğu dile getirildi.

Bu açıklamanın ardından Apple cephesinden bazı isimler, Imagination Technologies tarafından yapılan açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını ve karşı taraflar aynı fikirde olmadıklarını dile getirdiler.

Haberin Devamı

Öyle görünüyor ki Apple ve Imagination Technologies arasındaki bağlar hayli zayıflamış durumda. Dahası iki firma arasında ilerleyen dönemde bir patent savaşı yaşanması da söz konusu olabilir. Zira Imagination Technologies açık bir dille Apple’ın kendine ait patentleri kullanamayacağını belirtmiş durumda. Bakalım bu işin sonu nereye varacak?