Gazete Vatan Logo

İlkokul ve lise takdir-teşekkür puanları nasıl hesaplanır?

Takdir ve teşekkür belgeleri öğrencilere belli bir başarı gösterdikten sonra verilir. Takdir-teşekkür hesaplama da bu kapsamda önem kazanmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile internet üzerinden bu hesaplanmalar yapılsa da öğrenciler sonuçlarını merak ettiği için bunu kendileri de yapmak istiyorlar.

İlkokul ve lise takdir-teşekkür puanları nasıl hesaplanır?

Takdir ve teşekkür belgeleri öğrencilere gösterdikleri başarılar sonucunda karneleri ile birlikte dönem sonlarında verilir. Takdir, karne ile verilen en yüksek dereceli belgedir. Okul ortalaması 85 ve 100 arasında olan adaylara takdir belgesi verilir. Diğer belge ise teşekkür belgesidir. Teşekkür belgesi de ortalaması 70-84 puan arasında olan öğrencilere verilir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Takdir-teşekkür hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığı dönem sonunun gelmesi ile daha da çok merak edilmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz şartlar sağlandığı sürece öğrenciler belge alabilir. Örneğin öğrencinin bu belgelerden alabilmesi için Türkçe dersinin 45 ve üzerinde bir puana sahip olması gerekir. Ayrıca disiplin cezası alan öğrenciler de belge alamazlar.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri internet üzerinden öğrenilebildiği gibi öğrenciler ve aileler kendileri de bu işlemleri kolaylıkla yapabilir. Şimdi takdir-teşekkür hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığına bakalım:

Haberin Devamı

Takdir-teşekkür hesaplamada ilk önce her dersin haftalık ders saatini yazın. Daha sonra da derslerin her birinin ortalamasını da yazın.

Her dersin kendi ortalamasını kendi ders saati ile çarpın.

Daha sonra bulduğunuz sonuçların hepsini toplayın.

Bulduğunuz toplamı haftalık ders saatine bölün.

Takdir-teşekkür hesaplama işlemi bu şekildedir. Sonunda bulduğunuz puan öğrencinin dönemlik not ortalamasıdır ve takdir-teşekkür alması bu puan ile belli olur. Ayrıca haftalık ders saati ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde değişkenlik gösterir.

Öğrencilerin ders ortalamaları hesaplanırken dersin sınavından alınan bütün notlar, performans ödevlerinin ve projelerinin notlarının hepsi ders ile ilgili olan ortalamaya eklenmelidir. Ayrıca sözlü yapılmışsa sözlü puanı da eklenmelidir.

Okullardaki bazı not aralıkları ve dereceleri şu şekildedir:

85,00 - 100 arası “Pekiyi”

70,00 - 84,99 arası “İyi”

60,00 - 69,99 arası “Orta”

Haberin Devamı

50,00 - 59,99 arası “Geçer”

0 - 49,99 arası “Geçmez”

Belirlenene göre 70 ve üzerinde ortalaması olan öğrenciler takdir ya da teşekkür belgesi alabilirler. Diğer öğrencilerin ise gelecek dönemde daha çok çalışması gerekir. Eğer takdir-teşekkür hesaplama işlemi ile uğraşmak istemiyorsanız E-okul sisteminden ortalamanızı öğrenebilirsiniz. Sistem üzerinden hesaplanan ortalamalar otomatik yapıldığı için daha kesin bir sonuç verecektir.