Gazete Vatan Logo

İlk yaşlı bakım evi Silivri’ye

Türkiye’nin ilk ‘yaşlı bakım evi’ hayata geçiyor. Etra Holding, ABD’li Avendelle ve Acıbadem’in çözüm ortağı olduğu projede evler 55 yaş üstüne satılacak. Satın alan ayda 550 lira, kiralayan 4 bin 500 liraya hizmet alacak

İlk yaşlı bakım evi Silivri’ye

Etra Holding, ABD’nin yaşlı yaşam uzmanı Avendelle ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun çözüm ortaklıkları ile yaşlılara özel ‘HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’ni hayata geçiriyor.

İstanbul Silivri’de hayata geçecek projede, evler 55 yaş ve üstüne satılacak. 614 birimden oluşan projede fiyatlar 286 bin liradan başlayacak. Her hane 7/24 sağlık hizmetinden ve ev temizliği paketinden aylık 550 TL karşılığında faydalanacak. Fiyatlar her yıl TEFE-TÜFE artışlı olarak revize edilecek. Satın almayanlar da yemek hariç, sağlık ve temizlik paketi dahil, kişi başı aylık 4 bin 500 lira karşılığında konaklayabilecek. 200 milyon lira maliyetle yapılması planlanan projenin, 24 ay içinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Etra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, projede inşaat çalışmalarının başladığını belirtti.

Yeni yatırım planı

Türkiye’nin nüfusunun giderek yaşlandığını ifade eden Uyan, büyüklerin sağlıklarının kontrol altında olduğu, doğal ve aktif bir yaşam sunmayı hedeflediklerini söyledi. Avendelle CEO’su Terry Hubbard, Türkiye’ye büyük önem verdiklerini ifade ederek, ilk yurt dışı yatırımlarını Etra ile yapacaklarını söyledi. Hubbard, “Türkiye’ye güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Doktor ve hemşire hazır olacak

Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Rasim Topuz, HerDem bünyesinde doktor ve hemşirelerin 7/24 hizmete hazır olacağını söyledi. Topuz, HerDem sakinlerinin Acıbadem Mobil tarafından geliştirilen, akıllı bileklik, medikal takip sistemi gibi hizmetini de kullanabileceklerini anlattı.