Gazete Vatan Logo

İlk yapı marketi E7 açacak!

E7 Grup, rotasını yurtdışına çevirdi

İnşaat, enerji, turizm ve yapı market sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, Afrika’ya odaklandı. Eylül ayında Nijerya’nın ilk yapı marketini açacak.

İnşaat, enerji, turizm ve yapı market sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, rotasını yurtdışına çevirdi. Afrika’da yeni pazarlara açılan E7 Grup, Eylül ayında Nijerya’nın ilk yapı marketini açacak. Türkiye’nin en büyük inşaat projelerinin yüzde 2’sine, İstanbul’deki projelerin yüzde 8’ine malzeme veren E7, Nijerya ile açılacağı Afrika’ya franchise vererek yayılma planları yapıyor. Nijerya’dan sonra girilmesi hedeflenen pazarlar ise Gana, Angola ve Somali...

E7 Grup’un CEO’su ve Kurucu Üyesi Ersin Aydeniz, Türkiye’de 2014’te 60, 2016’da 130 bayiye ulaşmayı hedeflediklerini, ardından da yabancı bir fonun da desteğini alarak yurtdışında büyümeyi istediklerini söyledi.

Kendilerini kurumsallaşmış nalbur olarak nitelendiren Aydeniz, şöyle konuştu:

Afrika’ya yayılacak

“Türkiye’de belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra yurtdışı projelerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Yabancı bir fonla ortak olarak yurtdışına açılma planımız var. Afrika öncelikli pazarımız. Nijerya bu anlamda ilk adımımız olacak. Başkent Abuja’da Eylül ayında 500 metrekarelik bir yapı market açacağız. İlk yıl hedefimiz 4 milyon dolarlık satış yapmak. Nijerya dışında Gana, Angola ve Somali ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.”

2008 yılında kurdukları E7 Yapı Market hakkında da bilgi veren Ersin Aydeniz, şöyle devam etti: “Yapı marketi şirketimizi 2008’de kurduk. Başta ıslak zemin malzemeleriyle başladık. Ardından armatür ve vitrifiye geldi. 7-8 kişiyle yola çıktık, şu anda 40 kişiyiz. Türkiye’deki inşaat projelerinin yüzde 2’sine, İstanbul’dakilerin yüzde 8’ine malzeme veriyoruz. Biz işin özünde nalburuz ama kurumsallaşmış nalburuz. Geçtiğimiz 5 yılda kurumsallaşma sayesinde 3 bine yakın rakibimizi geride bıraktık.”

Aydeniz, bu yıl yüzde 25 büyüme öngördüklerini de belirtti.

25 milyon dolarlık mutfak ihraç edecek

E7 Grup, Sette markasıyla endüstriyel mutfak da üretiyor. Ersin Aydeniz, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkmenistan ve Gana’ya endüstriyel mutfak gönderiyoruz. Afrika’da bu alanda ciddi bir açık var. 20-25 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var.” Aydeniz, Çin’e de mermer ihracatı yaptıklarını vurguladı.

Zimmer markasını yarattı

ERSİN Aydeniz, Zimmer markasıyla kabin, armatür ve duvar kağıdı ürettiklerini söyledi. 2010’da üretime başladıklarını kaydeden Aydeniz, “Geçen yıl 600’e yakın ürün grubuyla müşterilerimize ulaştık. 40 bayiye ürün veriyoruz. Bu alanda ciddi büyüme planları yapıyoruz” diye konuştu. Warner Bross’un lisansını aldıklarını ve çizgi film karakterlerinden çocuk ve genç odaları için duvar kağıdı yaptıklarını da anlatan Aydeniz, duvar kağıdında 30 olan bayi sayısını 120’ye çıkardıklarını kaydetti.

Haberin Devamı