Gazete Vatan Logo

İlk vaat: Terör milletin gündeminden çıkacak!

Bakan Yıldırım, AK Parti kongresinde genel başkan adayı olacağı açıklandıktan sonraki ilk mesajında “Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” dedi. Yıldırım dün Diyarbakır’ı ziyaret etti

İlk vaat: Terör milletin gündeminden çıkacak!

Binali Yıldırım, teşekkür konuşmasında öncelikle teröre karşı tavizsiz mücadele mesajı verdi. Konuşmasına “Çok değerli dava arkadaşlarım” diye başlayan Binali Yıldırım, görevi devralacağı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Yıldırım şöyle konuştu:

“22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti’nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Bu kongrenin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. Kurucu başkanımız liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.”

“Milletimize şunu Diyarbakır’a orada hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Gününüz aydınlık, geleceğiniz mübarek olsun.”

Haberin Devamı

Fıkrayla başladı

Esprili kişiliğiyle tanınan Binali Yıldırım, teşekkür konuşmasına fıkrayla başladı: “Şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış. Bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa ‘Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor’...”

‘Kardeşliğimizi bozamayacaklar’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK parti Genel Başkan adaylığının açıklanmasının ardından Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Tanışık Köyü Dürümlü Mezrası’nda PKK’lı teröristlerin 12 Mayıs günü bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu yaşamını yitiren 16 kişinin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundu. Yıldırım Diyarbakır’a beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, milletvekilleriyle birlikte DAP uçağı ile geldi. Vali Hüseyin Aksoy’un karşıladığı Yıldırım, daha sonra helikopterle Tanışık Köyü’ne geçti. Taziye çadırında köylülere başsağlığı dileyen Yıldırım, şunları söyledi: “Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarım, bugün acıların paylaşılıp azaltılma, dayanışma günüdür. Tevdi edilen görev sonrasında bakanlarımız ile hemen buraya geldim. Bunun anlamı şudur; bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimiz rahat olsun emin olsun ki bu terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa harfiyen eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler, cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek.”

Haberin Devamı

‘Haydi Bismillah’

Adı, genel başkan adayları arasında geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesine ilişkin, “Türkiye’yi havadan, karadan, raydan ve denizden birbirine bağlayan Yıldırım, Başbakan olarak daha büyük proje, eser, hizmetlere imza atacaktır” ifadelerini kullandı. Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Yıldırım’ı kutlayarak şöyle dedi: Vakit, yeni bir heyecanla, tazelenmiş bir nefesle ve hep birlikte, milletimiz ve ülkemiz için koşma vaktidir. Haydi Bismillah.”

Haberin Devamı

‘İzmir’e avantaj sağlaması gerekir’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde rakibi olan Binali Yıldırım’ın, Ak Parti Genel Başkanı adayı olması üzerine, İzmir’e avantaj sağlamasını istedi. Aziz Kocaoğlu “Binali Yıldırım’a ve ailesine sağlık ve başarılar diliyorum. Ülkemiz ve İzmir’e yapacakları hizmet ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir görev, sorumluluğu olan bir görev. Başarılar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz ve şahsı için hayırlı olsun diliyorum. İzmir milletvekili olması nedeniyle kente avantaj sağlaması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı