Gazete Vatan Logo

İlk seçim sonuçları gelmeye başladı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin 26’ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği 1 Kasım seçiminde oy verme işlemi 17:00'da sona erdi. YSK tarafından seçim yasakları kalktığı anda sonuçları açıklayacağız. Şu anda sandıkların yüzde 30'u açıldı.

İlk seçim sonuçları gelmeye başladı

İlk sonuçlar haber merkezlerine ulaşmaya başladı. Hemen hemen her seçimde olduğu gibi Doğu illerindeki sonuçlar önce ulaştığı için sonuçlar da dikkat çekici, kimilerine göre beklendiği gibi, kimilerine göre ise sürpriz. İlk sonuçlara göre Türkiye'nin batısı, ortası ile doğusunda çok fazla değişiklik olmayabilir.
Türkiye 5 ay aradan sonra tarihi bir seçim için sandık başına gitti. 17:00 itibarıyle oy verme işlemi sona erdi. Seçimlerle ilgili ilk sonuçlar yasaklar kalkar kalkmaz Türkiye kamuoyuna duyurulacak.
Milletvekili genel seçiminde oy verme süresi saat 17.00 itibariyle tüm yurtta sona erdi. Seçmlenler, Türkiye genelinde kurulan 175 bin 6 sandıkta oylarını kullandı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, doğudaki 32 ilde 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16.00'da sona ermişti.
Diğer illerde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi ise 17.00 itibarıyla tamamlandı.
Süre sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bu kişileri saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.
İstanbul’da saat 17.00’den itibaren sandıklar açıldı ve oy sayım işlemlerini başlandı.
Yurt dışından gelen oylar aynı anda açılacak
Yurt dışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kurulmuş, 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi 25 Ekim'de sona ermişti. Yurt
dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilmişti.
Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan bu oylar da diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da oy pusulaları İl Seçim Kuruluna getiriliyor
Milletvekilliği genel seçimi için oy kullanma işlemi sona eren Diyarbakır'da oy pusulaların bulunduğu çuvalların İl Seçim Kuruluna getirilmesine başlandı.
Türkiye genelindeki seçim sebebiyle, okullarda sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi Diyarbakır'da saat 16.00'da sona erdi. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından okullardaki oy pusulalarının bulunduğu çuvalların, İl Seçim Kurulunun bulunduğu Diyarbakır Bölge Adalet Sarayı'na getirilmesine başlandı.
Oy pusulalarını getiren görevlilerin İl Seçim Kuruluna gelmesi sırasında adliye önünde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerince önlem alındığı gözlendi.
Bazı televizyon kanallarının da canlı yayın yaptığı İl Seçim Kurulu önünde ve çevresinde polislerce barikatlar kurulup zırhlı araçlarla güvenlik önlem alındı.
Güvenlik tedbirleri çerçevesinde adliye önündeki Elazığ Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı.
Görevliler, oy pusulalarının bulunduğu çuvalları İl Seçim Kurulu'na getirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı