Gazete Vatan Logo

İlk kez yayınlandı!

İlk kez yayınlandı!

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, belediye tarafından ilçede yaşayan ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı ’Bir zamanlar Siverek’adlı kitap hazırlandı. Kitapta yer alan 500 fotoğraf içerisinden seçilen 40’ı ilçe merkezindeki bir parkta sergilendi. Sergide en büyük ilgi ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile yurt dışında yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perver’in ilk kez ortaya çıkan fotoğraflarına gösterildi.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçenin geçmişi ile bugünü yansıtan ve ilçede yaşayan ünlülerin fotoğraflarının toplanarak kitaplaştırılması için çalışma başlatıldı. 1 yıl süren çalışmanın ardından ilçede ya da şehir dışı veya yurt dışında yaşayan Siverekliler’den toplanan fotoğrafların derlenmesi ile 500 fotoğrafın kitaplaştırılması kararlaştırıldı. Harran Üniversitesi öğretim üyesi Hüseyin Demirbağ tarafından tasarımı yapılarak basılan ’Bir zamanlar Siverek’ adlı kitabın tanıtımı düzenlenen kokteylle yapıldı. Kitabın tanıtımı için düzenlenen kokteylin yapıldığı ilçe merkezindeki Lezgo Parkı’nda ayrıca kitapta yer alan 40 fotoğraf sergilendi.

Siverek’in Cumhuriyet’in ilk yılları ve zaman içerisindeki hallerinin yer aldığı sergide ayrıca türkücü İbrahim Tatlıses’in gençlik yıllarında çalıştığı inşaatta arkadaşları ile ve Kürt sanatçı Şivan Perver’in ailesi ile çekilmiş fotoğrafı ilk kez yayınlandı. Tatlıses ve Perver’in ilk kez ortaya çıkan fotoğrafları, sergiyi dolaşan Siverekliler tarafından ilgiyle izlenirken, bazı vatandaşlar iki sanatçının yıllar öncesine ait fotoğraflarını cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kitabın tanıtım kokteyli ve serginin açılışı için düzenlenen törene; Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile vatandaşlar katıldı. Serginin açılışını yapan Kaymakam Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, ’Bir zamanlar Siverek’ kitabının hazırlanmasında emeği geçen ve fotoğraf katkısı sunanlara teşekkür etti.

40 fotoğrafın yer aldığı serginin iki gün boyunca açık kalacağı öğrenilirken, 5 bin adet basılan kitabın ise ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.


Haberin Devamı