Gazete Vatan Logo

İlk kez Türkiye’de gerçekleşecek!

İlk kez Türkiye’de gerçekleşecek!

Türkiye’nin ilk ve tek yerli para transferi markası UPT (Uluslararası Para Transferi), dünya para transferi sektörünün önde gelen oyuncularını bir araya getiren IMTC EMEA (International Money Transfer Conferences – Europe, the Middle East and Africa) 2015 organizasyonunun platinum sponsoru oldu. 2006 yılından beri sektördeki en büyük etkinliklere ev sahipliği yapan IMTC Konferansları, ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek.

Dünya para transferi sektörünün önde gelen oyuncuları, IMTC EMEA 2015 organizasyonu ile Mayıs ayında İstanbul’da bir araya geliyor.

Aktif Bank’ın, yurtdışı ve yurtiçi, ucuz, hızlı, güvenli ve yaygın para transferi gerçekleştiren iştiraki UPT’nin ana sponsorluğunda düzenlenecek IMTC EMEA 2015 organizasyonu, 26-27 Mayıs tarihleri arasında Conrad İstanbul Bosphorus otelinde gerçekleşecek.

IMTC Konferansları, 2006 yılından itibaren dünyada Para Transferi sektöründeki en büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Son derece dinamik bir yapıya sahip sektörde büyümeyle birlikte ödemeler konusuna ilgi de artıyor. Dijital ve fiziksel ödemelerin dünya çapında yaygınlaşması ve sektördeki yeni oyuncularla, para transferi tam bir dönüşüm dönemi geçiriyor ve IMTC de bu dönüşümün merkezinde son derece önemli bir yere sahip.

Haberin Devamı


İstanbul’daki konferansa, Banka ve Banka Dışı Finansal Kurumlar ile Para Transferi alanında hizmet veren şirketler, Para Transferi Operatörleri, Telekomünikasyon Şirketleri ve Mobil Operatörlerle birlikte, sektörden çok sayıda profesyonel de katılıyor olacak.

UPT’nin yanı sıra, IMTC’nin endüstri bankacılık ortağı olan Merchants Bank of California ve global para transferi şirketi olan RIA Money Transfer de konferansın sponsorları arasında yer alıyor. Ayrıca, Uniteller/Banorte (ABD ve Meksika), Contact System (Rusya), Xpress Money (Global ve BAE) ve MoneyTrans (Avrupa-Afrika, Belçika) da konferansın destekçileri arasında yer alarak bu büyük organizasyona katılıyorlar. Sektör görünümü: 2016 hacmi, 681 milyar dolara ulaşacak Para transferi sektörü, Dünya Bankası veri ve tahminlerine göre, gelecek üç yılda her yıl % 8,4 büyüme gösterecek ve 2016 yılında yaklaşık 681 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak.

Dijital para transferi hizmeti sağlayıcılarının sektördeki olumsuz algılarının da etkisi ile sektör özellikle ödeme tarafında Para Transferi Operatörlerinin hakimiyetinde bulunuyor. Ödeme tarafında yerel bankaların aktif rol oynamasına rağmen, para transferi piyasalarında hizmet veren Mobil Operatörlerin başarılı servisleri bankaları, para transferi operatörlerini ve Ortadoğu’da esnek bir yapıya sahip olan döviz büfelerini zorluyor. Ayrıca sanal para üzerindeki etki hızla büyüyor sektörün geleceği için büyük umutlar vaat ediyor.

IMTC Direktörü Hugo Cuevas-Mohr konferansla ilgili olarak şunları söyledi: “IMTC, çok farklı grupları içinde barındıran bu büyük ailenin bir parçası olan tüm kurumları, ortaklıklar geliştirmek ve dünya çapında farklı pazarlarda var olan zorlukları ve fırsatları tartışmak için bir araya getiriyor. Teknolojinin pek çok şeyi değiştirdiği dünyada, dijital, online/mobil kanallar mükemmel çözümler sunuyor. Uyum ve Yasal Değişikliklerle yeni tamamlayıcı hizmetlerin para transferi yapan müşterilere ve hatta bankalara sunulması, bu piyasayı çok daha dinamik hale getirdi ve bu gelişim devam edecek.” UPT CEO’su Erol Ulu ise konferansla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek olan IMTC Konferansı’nın ana sponsorlarından biri olmak ve bu konferansa evsahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. UPT olarak bizim temel amacımız müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak, aynı zamanda da iş ortaklarımız ile büyüme planlarımızı hızlı bir şekilde sürdürmektir. IMTC, para transferi sektöründe düzenlediği konferans ve kursları ile para transferi hizmeti sunan kuruluşların büyümesinde çok önemli bir rol oynadı. İstanbul’da gerçekleşecek olan IMTC EMEA 2015 organizasyonunun da tüm katılımcılara büyük fırsatlar sunacağına yürekten inanıyoruz.

2014 yılı tüm dünyada bölgesel para transferi hizmeti yapan liderlerle beraber geçirdiğimiz son derece önemli bir yıl olmuştur. Tüm ortaklarımız için sadece birkaç dakika içinde online para transferine imkan tanıyan bir altyapıya sahibiz, bu bizi sektörde bir adım ileriye taşıyor. 2015 yılı için en önemli büyüme hedefimiz, mevcut iş ortaklarımız ve yeni geliştirmekte olduğumuz acenta yapımız ile Türkiye'de faaliyet gösteren UPT hizmet noktalarımızı hızlı bir şekilde artırmak. Bunun yanında fiziksel dağıtım kanalları aracılığıyla sunduğumuz hizmetlerimizi mobil, web ve tablet uygulamalarımız ile de müşterilerimize sunarak, UPT’nin tüm kanallarda kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı