Gazete Vatan Logo

İlk kez B-20’de

G20 kapsamında toplanacak B-20 işadamları zirvesine ilk kez Türk işadamları da çağrıldı

KANADA’DA 24-25 Haziran’da gerçekleştirilecek G20 kapsamında toplanacak B-20 işadamları zirvesine ilk kez iki Türk çağrıldı. Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ve Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, zirvede Türk iş dünyasını temsil edecek

KANADA’DA Toronto’da 25-26 Haziran’da yapılacak G20 zirvesinde liderlerin yanısıra işadamları da küresel kriz gündemiyle toplanacak. G20 sırasında ülkelerin iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla B-20 adı altında İşadamları Zirvesi düzenlenecek. 2009 yılında G20 Londra zirvesinde birincisi düzenlenen B-20’ye her ülkeden finans ve reel kesimi temsilen iki işadamı katılıyor. B-20 zirvesine bu yıl ilk kez Türkiye de davet edildi. Zirvede Türkiye’yi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer temsil edecek.

B-20 zirvesinin gündemi özel sektörün G20’ye yapacağı katkılar olacak. Zirvede krizden çıkış stratejileri, finansal piyasalardaki riskler ve sürdürülebilir büyümenin koşulları da ele alınacak. İşadamları B-20 kapsamında G20 ülkelerinin maliye ve ekonomi bakanlarıyla da biraraya gelecek.


Dünya zirvesine dönüşüyor

G8 ve G20 zirveleri, Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın “misafir” statüsüyle davet ettiği ülkelerle birlikte giderek “Dünya Zirvesi”ne dönüşüyor. 25-26 Haziran’da Huntsville’de yapılacak G8 Zirvesi’ne önce Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu, daha sonra Cezayir, Etiyopya, Mısır, Malavi, Nijerya, Senegal, Güney Afrika, Kolombiya, Jamaika ve Haiti katılacak. G-8 liderleri önce kendi aralarında ilk toplantılarını yapacak, ardından “genişletilmiş konuklu zirveye” geçilecek.
Programda henüz öngörülmemesine rağmen G8 Zirvesi’ne katılacak 10 konuk ülke liderinin Toronto’da yapılacak G20 Zirvesi’ne de katılabileceği belirtiliyor. İki zirveye katılacak ülkelerin heyetlerinin toplamının da 1.000’i geçeceği tahmin ediliyor. Türkiye’den zirveye Başbakan Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı