Gazete Vatan Logo

İlk kez 'Gazi'yi izledi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7 yıllık görev süresinin dolmasına 10 ay kala ilk kez İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Gazi Koşusu'na katıldı

Veliefendi Hipodromu dün tarihi bir güne tanık oldu. Cumhurbaşkanı Ahmet necdet Sezer, ilk kez 80'inci yapılan Gazi Koşusu'nu izlemeye geldi, istanbul'da kaldığı Huber Köşkü'nden Veliefendi Hipodromu'na eşi Semra Hanım ile birlikte geçen Cumhurbaşkanı Sezer'i Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Umur Tamer ve öteki ilgililer karşıladı. Hipodromda yerini alan Sezer'i, koşuyu izlemek için gelen vatandaşlar uzun süre alkışladı. Bu arada Şeref Tribünü'nde, tam Sezer'in önünde dev bir Türk bayrağı ile Atatürk posteri açıldı. Sezer de bayrağı ve posteri dakikalarca alkışladı.

Rekor ikramiye
80'inci Gazi Koşusu'nu Hızelbeyi, Jokeyi Halis Karataş ile kazandı. 2 bin 400 metre çim pistteki yarışı, 2.27.60'lık derece ile kazanan Hızelbeyi sahibi Kadri Daşkan'a da toplam 614 bin YTL ikramiye kazandırdı. Son metrelere kadar kıran kırana geçen mücadelede, Annosh burun farkı ile 2. olurken, Bors üçüncü, Dr. Lucky ise koşuyu 4. olarak tamamladı. Öte yandan Veliefendi Hipodromu dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Altılı ganyanda 2.178.507'lik ikramiye dağıtılırken rekor kırıldı.

Haberin Devamı