Gazete Vatan Logo

İlk göz ağrısı rezidans oluyor

Kartal’daki arsasının tamamını DKY İnşaat’a satan Metro Properties’e, Güneşli’deki ve Kozyatağı’ndaki marketlerinin karma projeye dönüşmesi için talep var

İlk göz ağrısı rezidans oluyor

Alman Metro Group’un gayrimenkul kuruluşu olan Metro Properties, perakende yatırımlarının bulunduğu alanları dönüştürmeye başladı. İlk olarak Kartal’daki arsası için DKY İnşaat ile anlaşan Metro Properties’e Güneşli’de yer alan ve 1990 yılında açılan ilk toptancı marketi ile Kozyatağı’ndaki toptancı marketin dönüşümü için de talep var. Metro Properties, isteklilerle görüşmelerini sürdürüyor.

Metro Properties Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Bayer, bu uygulamaya ilk olarak Almanya’da başladıklarını belirterek, “Şehirsel yapı çok hızlı değişiyor. Metro Cash&Carry’lerin bulunduğu alanlarda şehrin yapısı değiştiğinde biz de proje geliştirmeye sıcak bakıyoruz. Marketi sabit tutuyoruz ancak bulunduğu alanda karma kullanımlı projeler geliştiriyoruz. Bunu ilk Almanya’da yaptık. Çin’de de bu tip uygulamalarımız var” diye konuştu.

Görüşmelere devam

Metro Properties olarak ileriye dönük, benzer karma kullanımlı projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bayer, “Projelerin geliştirilmesi için ortaklık konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Güneşli’deki ve Kozyatağı’ndaki marketlerimiz için görüşmelerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kartal’ı aldı

Metro Properties’in Kartal’daki arsasının tamamını ise DKY İnşaat satın aldı. Proje başlamadan önce arsanın yüzde 38’ini Fiba Holding’den satın alan DKY İnşaat, geri kalan yüzde 62’lik pay için Metro Properties ile hasılat paylaşımı anlaşma yaparak DKY Kartal projesine başlamıştı. Önceki gün taraflar arasında yapılan sözleşme ile DKY İnşaat, Metro Properties’in payını da satın aldı. Böylece, arsanın tamamına sahip oldu. Sözleşmeye göre, yalnızca projede yer alan Metro Toptancı Market’in mülkü Metro Properties’e ait kalacak.

Metro Group’un lokomotif şirketi olan Metro Toptancı Market, Türkiye’ye 1990 yılında geldi. 1 Eylül 1990’da açılan Güneşli’deki ilk toptancı market, 34 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor.

1.5 konsepti tuttu 130 daire satıldı

331 konut, 23 bin metrekarelik ofis alanı, alışveriş alanları ve Metro Toptancı Market’ten oluşan karma proje DKY Kartal’ın satış süreci hakkında bilgi veren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “DKY Kartal projemizde satışlar 1 haftada yüzde 40’a ulaştı. Bir yıllık süre içerisinde bu satış rakamına ulaşırız düşüncesi vardı ancak bir haftada bu rakama ulaştık. 331 konutun 130’unu 1 haftada sattık. 6+1,5 ve 5+1,5 dairelerimiz lansman öncesi tükendi. Hatta Eylül ayında başlayacağımız kampanyayı Mayıs ayına çekme fikrimiz var. Sektöre kattığımız 1.5 konsepti ilgi gördü. Kapanabilir balkon fazladan bir yaşam alanı sundu. İyi bir satış performansı yakalamamızdaki temel nedenlerden biri bu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ofisin yarısına talep

Ofis bloğu için de çok talep aldıklarını belirten Dumankaya, “Projemizde 23 bin metrekare kapalı alana sahip ofis bloğu bulunuyor. Haziran ayına bıraktığımız ofis satış planımızı öne çektik. Seçim öncesinde lansman yapmadan ofis bloğunu satışa çıkarabiliriz. Ön mutabakat yaptığımız kuruluşlar bulunuyor. Ofisleri bugün satışa açsak, yarısını satacak durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Metro Group’un lokomotif şirketi olan Metro Toptancı Market, Türkiye’ye 1990 yılında geldi. 1 Eylül 1990’da açılan Güneşli’deki ilk toptancı market, 34 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor.