Gazete Vatan Logo

İlk fidanlar Sabancı’dan!

Başbakan’ın plaket yerine fidan talebini ilk kez Sabancı hayata geçirdi. Sabancı, Kordsa’ya ait yatırımın temel atma töreninde Davutoğlu’na 500 fidan sertifikası verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün kamuda tasarruf için ‘plaket’i yasaklayıp yerine fidan dikilmesi isteği hemen karşılık buldu. Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreninde Başbakan Davutoğlu’na plaket yerine ağaç dikme sertifikası verildi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Denizli Acıpayam Hatıra Ormanı’na Davutoğlu adına 500 adet fidan dikildiğini gösteren sertifikayı konuşmasının ardından Başbakan’a takdim etti.

Ar-Ge’nin payı artacak

Merkezin temeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı törenle Teknopark İstanbul’da atıldı. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada üniversitelerin emrinde olduklarını belirterek, “Bizim en büyük kaynağımız insan. Bu insanın nitelikli büyümeye katkı yapacak dönüşümü yapacak olan yer üniversite” dedi. “Nerede Ar-Ge açılışı olursa nerede Ar-Ge yönünde bir çakıl taşı bile konsa ben orada olacağım” diyen Davutoğlu, Ar-Ge çalışmalarının milli gelir içindeki oranını en kısa zamanda yüzde 3’e çıkaracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı