Gazete Vatan Logo

İlk duruşmada 51 yıl!

Sokak düğünü sırasında evde uyuyan 4,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Keser’e jet hızıyla ceza verildi. Cezayı az bulan aile karara itiraz edecek.

İlk duruşmada 51 yıl!

Adana Yüreğir ilçesi Levent mahallesinde 10 Şubat’ta, bir düğünde 4,5 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunurken yakalanıp tutuklanan Sedat Keser ilk duruşmada 51 yıl hapse mahkum edildi. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Keser, Kayseri 1 No’lu T tipi cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Keser savunmasında, olay günü mahallede düğün olduğunu ve arkadaşlarının kendisine hap ve içki içirdiklerini ve kendinde olmadığını söyledi. Çocuğa yönelik bir eylemde bulunmadığını söyleyen Keser, suçsuz olduğunu ve beraatini istedi.

En üst hadden

Cumhuriyet Savcısı mütalaasını, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan ve “Cebir tehdit veya hile kullanarak çocuğu cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’” suçundan ayrı ayrı en üst hadden cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde bildirdi. Mahkeme heyeti ise sanık Keser’e, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 30 yıl, “Cebir tehdit veya hile kullanarak çocuğu cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 21 yıl olmak üzere toplam 51 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Tedavi görüyor

Mahkeme kararının ardından ailenin yanına giden AHBAP derneği “İlk günden bu yana ailenin yanındayız. Bu süreçte verilen karar yeterli değil. Avukatımız gerekli itirazlarda bulunacak. Kızımızın psikolojik destek süreci hala devam ediyor. İyi diyemiyoruz ama iyi olana kadar yanında olacağımıza söz veriyoruz’ dedi.

Herkes normal kavga sanmıştı

Düğün günü görgü tanıklarından Y.Ö. yaşanılanları VATAN’a şu şekilde anlatmıştı: Düğünden bir gün önce küçük kızımız ve ailesi Adana’ya geldi, gelinin teyzesiydi. B., bütün gün çocuklarla oynadı. Yorulunca annesinin kucağında uyudu. Biz de rahatça uyusun diye içerde yatağa götürmesini söyledik. Akşam üzeri B.’nin kuzeni yanımıza geldi. Annenin kulağına bir şey söyledi. Anne bana bakıp kızının ismini çığlık atmaya başlayınca içeriye koştum. Girdiğimde o sapığı gördüm. O anda gözlerim karardı. Hemen onu odadan çıkardım. Vurmaya başladım. Bir kaç kişi daha B.’yi yatakta o halde görünce saldırmaya başladı. Dışarıdan gelenler normal bir kavga sanıp o Sedat K.’yı elimizden aldılar. O anda kaçtı. Hemen ambulans çağırdık, anne kızıyla birlikte gitti. Sedat K.’nın evine gidip gizlendiğini öğrendik. Tecavüze uğrayan kızın babası herkesi durdurdu. Kendi elleriyle o sapığı karakola götürdü.

Haberin Devamı

‘Ağırlaştırılmış olmalıydı’

Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasından çıkan ailenin avukatı Meryem Remziye Şimşek (sağda), sanığın daha yüksek ceza alması için karara itiraz edeceklerini söyledi. Şimşek “Bu olay, bizi kamuda çok derinden yaraladı. Mahkeme, toplamda 51 yıla hükmetti. Bizce daha ağır bir ceza olması gerekiyordu. Öngörmüş olduğumuz birtakım ağırlaştırıcı nedenler vardı. Bununla ilgili gerekli yasal yolları tüketeceğiz. Gerekli itirazlarda bulunacağız. Burada hiçbir ceza böyle bir mağduriyeti hiçbir şekilde telafi edemez. Dilerim, biz de toplum olarak ailenin ve çocuğun bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatması için elimizden geleni yaparız” dedi.

Haberin Devamı