Gazete Vatan Logo

İlk durak Mecidiyeköy olacak!

'İstanbul’un ikinci şehir parkı da Maltepe'ye...'

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Boğaz’a yapılacak teleferik Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’ndan başlayacak. İstanbul’un ikinci şehir parkı da Maltepe’ye yapılacak” dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, teleferiğin başlangıç noktasının Mecidiyeköy olacağını daha sonra Altunizade’ye geleceğini söyledi. Başkan Topbaş, Radyo Viva’da iki projeyi anlattı. Teleferikle Boğaz geçişini hem turistik hem de insan geçişi noktasında değerlendirmek için başlattıklarını belirten Topbaş, “Hattı belirledik” dedi. Topbaş, projenin başlangıç noktasının Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen olacağını daha sonra Altunizade’ye geleceğini, ardından Küçük ve Büyük Çamlıca’yı da içine alarak süreceğini söyledi. Şu anda ihale aşamasında olan teleferikle saatte 6 bin yolcu taşınacak. Projenin turistik anlamda da İstanbul’a katkı sağlayacağını belirten Topbaş, İstanbul’un trafik yükünü hafifletecek projenin Yuşa Tepesi ve Yoros Kalesi için de düşünüldüğünü söyledi.

Maltepe’ye şehir parkı

Topbaş, Zeytinburnu’na yapılacak 1 milyon metrekarelik şehir parkından sonra ikinci şehir parkının Anadolu Yakası’nda Maltepe’de yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı