Gazete Vatan Logo

İlk defa ev alacaklara devlet desteği

Ev almak için gerek yüzde 25 peşinatı biriktirmek isteyenlere, devlet yüzde 20 destek verecek.

Başbakan Davutoğlu, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her banka hesabına, devletin yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacağının müjdesini verdi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu konut almak için bankada para biriktirenlere devlet yardımı yapılacağını ifade etti. Konut yardımıyla ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde netleşecek.

Ankara'da konuşan ve çocuk yardımına da atıfta bulunan Davutoğlu, "Çeyiz hesabı ilan etmiştik Aile ve Sosyal Hayatı Koruma Programı'nda. Doğan bir çocukta aile ilerde evlenmesi için birikim yaparsa veya bir yaştan sonra hesap açıp para biriktirmeye başlarsa, çocuk 18 yaşına geldiğinde onun yüzde 15’ini devlet verecek dedik. Benzer şekilde, konut edindirme esnasında ’konut almak için para biriktiriyorum’ diyen bir vatandaş, konut almak için banka hesabında para biriktirmeye başlarsa; hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Zirveye yaklaşık 250 inşaat sektörü temsilcisi katıldı ve toplantı 5,5 saat sürdü. Toplantıda sektör temsilcileri de kamudan beklentilerini anlattı.

Bengü Öner - Milliyet