Gazete Vatan Logo

İlk ara tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor?

9 Eylül’de okulların açılmasıyla milyonlarca öğrenci ilk ara tatili için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ara tatil düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklama sonrası 2019-2020 eğitim öğretim yeni düzenlemelerle başlamıştır. Ara tatil ve yaz tatili olarak yapılan eğitim öğretim yılı tatilleri, yapılan değişikle birlikte 2 ara tatile çıkarıldı. Peki 1. dönem ara tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor?

İlk ara tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte okullarda ara tatillerin olacağı düzenlemelerin geleceğini belirtmişti. Yeni düzenlemeyle, milyonlarca öğrenci 2020 yarıyıl tatili ne zaman başlıyor? Ara tatil ne zaman? Sorularını araştırıyor.

2019-2020 ara tatil günleri:

İlk ara tatil ne zaman?

ilk ara tatil, 18 Kasım'da başlıyor, 22 Kasım'da sona eriyor. Haftasonu tatilleriyle birlikte 9 gün tatil oluyor.

2020 yarıyıl tatili ne zaman başlıyor?

2020 yarıyıl tatili, 20 Ocak 2020'de başlıyor, 31 Ocak 2020'de sona eriyor. Yarıyıl tatili, haftasonu ile birlikte toplam 14 gün olacak.

2. Dönem ne zaman başlıyor?

Yarıyıl tatili bittikten sonra, ikinci dönem, 3 Şubat 2020'de başlıyor.

İkinci dönemin ilk ara tatili ne zaman?

6 Nisan'da başlıyor, 10 Nisan'da sona eriyor.

Okullar ne zaman kapanıyor?

Okullar, 19 Haziran 2020'de kapanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) 2023 Eğitim Vizyonu'ndaki hedefler doğrultusunda yenilenen EBA, 2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrenci ve öğretmelerin hizmetine sunuldu ve hafta başında yayına başladı.

Haberin Devamı

Bu arada ders kitaplarına kare kodlar yerleştirilerek mobil uygulama ile ilgili dersin içeriklerine yeni EBA üzerinden doğrudan erişim sağlamak mümkün hale getirildi.

Ders kitapları, anlatım videoları, sınavlar ve diğer uygulamaların tek alandan, kolay erişilebilir şekilde sunulduğu portalda kazanımlarla eşleşen içerikler, EBA Ders'te ilgili ders alanına alındı.

Yeni EBA'da kazanımlarla doğrudan eşleşmeyen fakat öğretmen ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine veya eğlenceli zaman geçirmelerine katkı sağlayacak diğer destekleyici içerikler de oluşturulan "Kütüphane" alanından sunuluyor.

Öğretmenlerin ders saatlerini zenginleştirmek amacıyla FATİH Projesi kapsamında okullara dağıtılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen özel içerikler de EBA'da yerini aldı.

Zorunlu ve seçmeli derslerin müfredatları EBA'ya tanımlanırken, branş öğretmenlerine sistemde öğrencilerine çalışma gönderebilme, içerik üretimi yapabilme ve soru-sınav oluşturabilme imkanı sunuldu.

Haberin Devamı