Gazete Vatan Logo

İlk 5 yıl gibi ajanda lazım

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, birtakım açıklamalarda bulundu.

İlk 5 yıl gibi ajanda lazım

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik, “2002-2007’de AK Parti’nin göreve geldiği 5 yıllık dönemi hep beraber düşündüğümüz zaman öyle bir reform ajandasına, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük olarak çalışma ivmesine, atmosfere ihtiyaç var. Bu atmosfere yakın çalışmalar yapıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Bilecik, yatırım ortamının iyileştirilmesinde, iş yapma kolaylığı ve bürokrasinin azaltılmasının konuşulduğunu aktararak, burada bir eksenin eksik olduğunu, yatırımcının yatırım alma kararından yatırımın uygulamaya konulduğu o bütün sürecin iyileştirilmesinin gerektiğini kaydetti.

Çok memnunuz

Bilecik, iş dünyası olarak büyüme rakamlarından memnun olduklarını dile getirdi. Üçüncü çeyrekte, ilk yarıda açıklanan yüzde 5.1’in çok daha üzerinde bir büyümeyle karşılaşılacağı öngörüsünde bulunan Bilecik, “TÜSİAD olarak görüşümüz yüzde 8.5, hatta yüzde 9’lar bazında bir üçüncü çeyrek büyümesi” dedi.

Haberin Devamı

Bilecik, 2016’nın üçüncü çeyreğinde eksi 1.8’lik büyüme olduğunu, bu baz etkisi ile normalin üzerinde bir büyüme gerçekleştiğini aktararak, şöyle devam etti: “Büyüme tahmini ne olur diye baktığımız zaman, yüzde 6, hatta bir miktar üzerinde kapanan bir 2017 yılı olacak. Yılbaşına dönersek, birçok banka vesaire... Aşağı yukarı yüzde 2.5-3 bandında bir büyüme tahmininde bulunmuştu. Bu, gerçekleşecek olan yüzde 6 veya o civardaki rakamlarla iki misli tahminlerin çok daha üzerinde bir büyüme oldu. Bundan çok memnunuz.”

Yeni normal: Belirsizlik

Erol Bilecik, teşviklerle beraber yatırımcının iştahını daha fazla yukarı çekmek amacıyla kurun dalgalanması veya bu tip politikalarda biraz daha net olunmamasının getirdiği sıkıntıların ortaya çıktığını aktararak, “Bütün dünya için yeni bir normal var. Bu normalin adı belki biraz garip olacak ama bunun adı belirsizlik. Çok gelişmiş ülkelerde dahi aynı şey geçerli. Belirsizliği yönetenler oyunun kazananı olacak. 2018’de bu teşvikler devam ederek artsın noktasında olmamamız gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı