Gazete Vatan Logo

İlişki zincirini kırdı

Yeni evlendiği eşiyle sevişirken kurşunlanan Deniz Uysal'ın ABD'li patronunun kurduğu eşcinsel haremden çıktığı için öldürüldüğü iddia ediliyor...

ADANA'da, hizmetli olarak çalıştığı ABD'li 71 yaşındaki Joseph Perry Croskey'in evinde, yeni evlendiği eşi Habibe Uysal'la sevişirken öldürülen 30 yaşındaki Deniz Uysal'ın katil sanığı biri tutuklu 4 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı. Habibe Uysal'ın avukatı, tutuksuz sanıklardan Croskey'in evinde, erkeklerden harem kurduğunu, Deniz Uysal'ı evlenerek eşcinsel ilişki zincirini kırdığı gerekçesiyle öldürttüğünü iddia etti.

Geçen yıl mart ayında Deniz Uysal, Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi'nde Joseph Perry Croskey'in evinde, resmi nikah kıydırdığı, ancak, henüz düğün yapmadığı 25 yaşındaki eşi Habibe Uysal ile sevişirken kapıyı çalan bir kişi tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Yapılan soruşturma sonunda ellerinde barut izine rastlanan ABD'li ev sahibi Croskey'in eşcinsel ilişki yaşadığı ileri sürülen 35 yaşındaki Ercan Köse tutuklandı. İncirlik Üssü'nde santral operatörü yardımcılığından emekli olduktan sonra ülkesine dönmeyip Adana'da yaşamayı sürdüren ABD'li Croskey ile yine onunla eşcinsel ilişki yaşadıkları iddia edilen 31 yaşındaki Erhan Hangut ve 28 yaşındaki Kazım Doğu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

4 sanık, haklarında açılan dava kapsamında Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ömür boyu hapsi istenen tutuklu sanık Ercan Köse, suçlamayı kabul etmeyerek, "Olay günü Joseph beni arayıp kaplıcaya gitmek istediğini söyledi. Kabul ettim. Evine gidip çıkabileceğimizi söyledim. Deniz de evdeydi. Joseph'e dönerek, `O niye gelmiyor' dediğimde bana, `Klima tamircisi gelecek onu bekliyor' dedi. Daha sonra eve gelen Erhan ve Kazım'ın da katılmasıyla birlikte Çiftehan Kaplıcaları'na gittik. Olayı duyunca eve geldik" dedi.

15'er yıl hapis cezaları istenen Erhan Hangut ve Kazım Doğu da benzer ifadeler verdi. 15 yıl hapsi istenen ABD'li Croskey'in ise tercüman olmadığı için ifadesi alınamadı.

ERKEK HAREMİ

Öldürülen Deniz'in eşi Habibe Uysal'ın avukatı Yusuf Akıncı, ABD'li Croskey'in kendine erkeklerden harem kurduğunu ileri sürdü. Croskey'in, kurduğu erkek hareminden ayrılmak isteyen Deniz Uysal'ı Ercan Köse'ye öldürttüğünü ileri süren Akıncı, "Sanık Joseph kendine erkeklerden oluşan bir harem kurmuştur. Öldürülen Deniz Uysal'ın başkası ile evleneceği fikri Amerikalıyı rahatsız etmiştir. Bunun üzerine Deniz, sanık Ercan tarafından öldürülmüştür. Bu yüzden başta Joseph Perry Croskey ile birlikte diğer sanıkların da tutuklanması gerekir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, cinayetin işlendiği saatlerde kaplıcada olduğu belirlenen Ercan Köse'nin tahliyesine, ABD'li sanığın da gelecek duruşma tercüman aracılılığıyla ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ABD'linin ev işlerini ücret karşılığı yapan Deniz Uysal'un eşi Habibe Uysal, polisteki ifadesinde, eşinin nasıl öldürüldüğünü görmediğini belirterek şunları söylemişti:

"Odada sevişiyorduk. Kapı çalınca Deniz, üzerine eşofmanlarını giyip dışarı çıktı. Ben de bekledim. Komşu yemek getirmiş, onu mutfağa koyduktan sonra tekrar odaya geldi. Yeniden sevişmeye başladık. 10 dakika sonra tekrar kapı çaldı. Deniz dışarı çıktı, bir süre sonra bana `polisi ara' diye seslendi. Ben ne olduğunu anlayamadan içeri girdi. Her tarafı kan içindeydi. Silah sesi duymadım."

Haberin Devamı