Gazete Vatan Logo

Ilıcak Sivas katliamını bakın kime ihale etti?

Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlatan Ilıcak, "olayın asıl sebebi Aziz Nesin'in tahrikleridir..." dedi.

Dört Bir Taraf'ta Sivas katliamı tartışmasına Nazlı Ilıcak'ın Aziz Nesin tepkisi damga vurdu. Ilıcak, katliamın gerçekleştiği koşulların görmezden gelindiğini söyleyerek Aziz Nesin'in sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini savundu.



Nazlı Ilıcak, Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlattıktan sonra 'bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor...' dedi. Ilıcak, Aziz Nesin'in din karşıtı sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini ve olayların bu sebeple çıktığını ileri sürerken Hürriyet gazetesini şahit gösterdi. Hürriyet'in katliamdan sonra attığı manşeti gösteren Ilıcak, 'Nesin'in Sivas'taki sorumluluğu unutturulmak isteniyor' dedi. Hürriyet'in katliamı Aziz Nesin'e ihale eden "Sivas'ta Aziz Nesin isyanı" manşetini gösteren Ilıcak, bu başlığı olayların gerçekliğini yansıttığını iddia etti.

'Dine hakaret etmek zaten ceza kanunumuzda da suç sayılmaktadır' diyen Ilıcak, Aziz Nesin'in sözlerinin suç olduğunu vurguladıktan sonra "ama tabii bunun karşılığı da bu olmalıdır şeklinde anlaşılmak istemem...' dedi.(Gazeteciler.com)

Haberin Devamı