Gazete Vatan Logo

İlgiye önce şaşırdım sonra alıştım

Şu günlerde Selam Bahara Yolculuk filminde izlediğimiz Aslıhan Güner, ilk kez sinemada bir anneyi canlandırdığını söylüyor. "Fedakarlığı ve güçlü tavrıyla tam bir Türk kadınını canlandırıyorum" diyor. Arapların da gözdesi olan güzel oyuncu, "Arapların ilgisine önceleri şaşırdım ama artık alıştım" diyor

İlgiye önce şaşırdım sonra alıştım

Oyunculuğa başlama hikayeniz nedir?

Oyunculuğa başlama hikayem daha doğrusu merakım ilkokul üçüncü sınıftayken okulumuza Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nun gelmesiyle başladı... Bir TV çekimi yapılacaktı ve ben de görevlendirildim. İlk kez kendimi televizyonda gördüğümde öyle heyecanlandım ki bir gün oyuncu olma fikri kalbimi sıcacık yaptı. Sonrasında önce okulumda tiyatrolar yazdım ve oynadım; danslar ettim şiirler okudum, şarkılar söyledim.. Biraz daha büyüdüğümde kendi kendime yaptıklarım yetmedi ve üç yıl bir kültür merkezinde tiyatro kurslarına gittim. Sonrasında üniversiteye başlamamla birlikte profesyonel olarak Tümay Özokur’la birlikte çalışmaya başladım ve bu sene 10. yılıma birlikte adım atmış olduk..

Genç yaşınıza rağmen ortalama 15 dizide oynadınız... Artı ve eksi yanları neler?

Genç yaşta bu işe atılmanın avantajını tabii ki birçok dizi ve sinema filminde oynayarak yaşadım. Oyunculuğu ve set ahlakını setlerde büyüklerimden öğrendim. Dizilerde çalışmanın benim için birçok artı etkisinin olmasının yanında zorlukları da oldu. Ben çalışmayı seven, çalıştıkça mutlu olan bir insanım. Dizi setini ikinci evim olarak kabul ediyorum. Setlerde geçirdiğim dönemde set önü ve set arkasına dair çok şey öğrendim hala da öğreniyorum diyebilirim. Zorluklar ise uzun ve düzensiz çalışma saatleri.

Haberin Devamı

Bir yıl sonra çocuk yapacağım

Selam Bahara Yolculuk filmindeki rolünüzden bahseder misiniz?

Fedakar bir anneyi oynadım. İlk kez sinemada bir anneyi canlandırdım; bu yüzden ekstra bir heyecan içindeydim. Eşinin peşinden her şeyini bırakıp sorgusuz sualsiz onu desteklemeye giden bir anne... Fedakarlığı ve güçlü tavrıyla tam bir Türk kadını. İki evladı var. Eşine öyle bağlı ki fedakarlıgından ötürü çok ciddi bir hastalığının olduğunu öğrendiğinde dahi bunu açıklamıyor ve uygun zamanı bekliyor. Birçok sıkıntıyı yaşayan acılı bir anneyi canlandırdım anlayacağınız.

Arapların da sizi çok beğendiğini biliyorum. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Uzun süredir güzel bir Arap kitlesiyle karşı karşıyayım. Önce bir şaşkınlık oluyor fakat daha sonra alışıyorsunuz çünkü yalnızca Arap değil Avrupa'dan ve bir çok ülkeden de bu tarzda güzel ilgilerle karşılaşıyorum. Artık sosyal medya aracılığıyla çok daha yakın bir iletişimimiz var. Her dilde yazılan yorumları gördükçe mutlu oluyorum. Hiç tanımadığınız insanların kalbine bir şekilde girebilmek harika bir şey; tabii ki çok mutluyum.

Haberin Devamı

Ev hayatı ve iş hayatı bir arada zor olmuyor mu?

Açıkçası olmuyor. Hayatım planlıdır benim. Genel olarak enerjimi iyi kullanırım, çoğunlukla da birden fazla şeye yetişirim... İşimden de aşkımdan da beslendiğimden çok güzel bir denge oluyor benim için her ikisinin de hayatımda olması.

Çocuk ne zaman düşünüyorsunuz?

Bir sene sonra düşünüyoruz. Önceliği biraz işlerimize ve birbirimize vermek istedik çünkü... Kısmet olursa önümüzdeki sene diyorum o yüzden..

Eşim gördüğüm en dürüst insan

Ev işi yapmaya fırsatınız oluyor mu; en sevdiğiniz ve sevmediğiniz ev işi?

Evimin işini kendim yaparım; yoğun çalıştığım zamanlar yardım isterim. En sevdiğim iş mutfak işleri; 7/24 yemek yapabilirim, tatlı yapabilirim. Mutfak delisiyim, evde olduğum zaman mutfakta yaşarım ben. En sevmediğime gelince giyinme odasını düzenlemek. Kıyafetleri katlamak, asmak, düzeltmek bazen çok zor geliyor.

Haberin Devamı

Eşiniz Mert Kılıç’ta sizi en etkileyen ne oldu?

Kalbi... Mert hayatımda gördüğüm en temiz, en dürüst, en içi dışı bir, hesapsız, olduğu gibi olan bir adam... Hayatımda olduğu günden beri her gün şükrettiren biri...